1.000 woningen in Zuid-Holland voorzien van zonnepanelen

Duurzame energie

Voor het eind van het jaar worden nog eens circa 1.000 woningen in Zuid-Holland voorzien van zonnepanelen. Via SamenZonneEnergie Zuid-Holland is een veiling uitgezet die door Klimaatplein partner Solar NRG is gewonnen.

SamenZonneEnergie wordt georganiseerd in samenwerking met gemeenten uit de provincie Zuid-Holland. Door als groep aan te kopen kan een scherpere prijs worden verkregen. Het aanbod voor de groepsaankoop bestaat uit een compleet zonnepanelensysteem van hoogwaardige kwaliteit, inclusief installatie door een gecertificeerd installateur.

Scherp aanbod

De deelnemende gemeenten en de organisatie iChoosr, die samen de groepsaankoop zijn gestart, zijn enthousiast over de winnende leverancier en de aangeboden pakketten. Paula van Zandbergen, projectmanager van SamenZonneEnergie: “Het grote aantal deelnemers aan deze groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die voorafgaand zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp hebben geboden. Kortom: het ‘voordeel van veel’. Wij hebben veel vertrouwen dat dit weer een succesvol project wordt met een hoge klanttevredenheid.”

Verduurzaming

Met dit project komen er in het komende half jaar ongeveer 10.000 zonnepanelen bij. Op jaarbasis zorgt dit voor een reductie van bijna 2.000 ton aan CO2-uitstoot en besparen de deelnemers gezamenlijk € 1.000.000 op hun energiekosten. De verduurzaming van Zuid-Holland krijgt door deze derde grootschalige groepsaankoop van SamenZonneEnergie weer een aanzienlijke impuls.

Ook meedoen?

Heeft u vragen over deze groepsaankoop, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van SamenZonneEnergie door te bellen naar 0800 – 726 36 65.

Foto: Paula van Zandbergen (SamenZonneEnergie) en Sander Noordermeer (Solar NRG) .

Gerelateerde artikelen

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder

Green Energy Day: nu 68 van de 365 dagen per jaar groene energie

Duurzame energie

Wanneer we alle duurzame energie die we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken, is...

Lees verder