Tips en roadmap voor het verduurzamen van een bedrijventerrein

Uw bedrijventerrein verduurzamen? Het Klimaatplein biedt ondernemers, parkmanagers of verantwoordelijken binnen een ondernemersvereniging een praktisch stappenplan en de juiste tips om dit proces vorm te geven. We laten zien wat het aan voordelen oplevert, welke subsidies er zijn en hoe je samen energie kunt opwekken en delen. Doe er uw voordeel mee, en aarzel niet onze partners om aanvullend advies te vragen. 

Op zoek naar een stappenplan of roadmap om uw bedrijventerrein te verduurzamen?

Met deze 5 stappen krijgt u inzicht in welke organisatorische, planmatige en praktische uitvoeringsmaatregelen u kunt nemen.

Mogelijkheden verduurzaming bedrijvenpark

Waar liggen de kansen om samen met uw collega-ondernemers verduurzaming van het bedrijvenpark te realiseren? Welke mogelijkheden zijn er en wat levert het op?

Delen van restwarmte

Het delen van restwarmte als bedrijf is een effectieve manier om uw bedrijventerrein duurzamer te maken. In dit artikel bespreken we enkele stappen en overwegingen om restwarmte te delen op een bedrijvenpark en daarbuiten.

Overtollige opgewekte stroom delen

U kunt als ondernemer overtollige duurzaam opgewekte stroom delen met anderen op uw bedrijvenpark. Lees hier waar u aan moet denken en welke voordelen er zijn.

Werkgroep financiering

Subsidies voor bedrijventerreinen

Er zijn diverse subsidies en financiële regelingen beschikbaar voor bedrijventerreinen die willen verduurzamen. Hier geven we enkele voorbeelden van die subsidies en regelingen.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar om de verduurzaming van een bedrijventerrein mogelijk te maken. In dit artikel beschrijven we enkele voorstellen die bedrijven kunnen overwegen.