Alles over aardgasloos ondernemen

Ondernemen zonder aardgas. Hoe doe je dat? Welke voordelen levert het op voor je bedrijf, de Nederlandse samenleving en het klimaat? In dit dossier bieden we informatie en inspiratie om zelf aan de slag te gaan als ondernemer of als bedrijfsterrein. Doe er je voordeel mee!

Werkgroep aardgasloos produceren

Aanbevelingen, tips en advies voor een aardgasloos bedrijfsterrein

Een inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen leidde tot diverse oplossingen om een concreet bedrijventerrein binnen drie jaar van het aardgas te halen. Tientallen deelnemers en een deskundige jury bogen zich urenlang over de uitdagingen. Welke belangrijke aardgasloze aanbevelingen kwamen naar voren?

Wat zijn de voordelen van ondernemen zonder aardgas?

Onder andere: leveringszekerheid, het voldoen aan wettelijke verplichtingen, klimaatdoelstellingen en het voeren van een duurzaam bedrijf.

Hoe gaan Nederlandse bedrijven van het gas af?

Welke rol kan het Nederlandse bedrijfsleven hierbij spelen en wat levert het op? Lees wat zij zelf kunnen doen om aardgasloos te ondernemen.

Aardgasloos een bedrijfspand verwarmen, hoe doe je dat?

Meestal zijn aanpassingen in bestaande gebouwen nodig om de alternatieven voor aardgas als nieuwe warmtevoorziening te kunnen gebruiken.En hoe zit het met nieuwbouw?

Werkgroep financiering

Inspiratiefilmpje bijeenkomst aardgasloos ondernemen

We maakten een filmpje tijdens een inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen. Waarom zou een bedrijventerrein van het aardgas moeten en hoe draagt een bijeenkomst bij aan het verzamelen van de juiste oplossingen?

Ook een aardgasloos bedrijventerrein? Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op voor meer informatie.