Het Klimaatplein informeert, inspireert en activeert bedrijven en instellingen om de CO2-voetafdruk te verkleinen. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in eigen fossiel energieverbruik. En door te laten zien hoe eenvoudig het is energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Onze diverse online tools bieden praktische handvatten en onze nieuwsblog staat vol met concrete cases en inspirerende visies. Gebruik ons, en start direct met besparen.

Voor bedrijven en instellingen

Het Klimaatplein is inmiddels 2 miljoen keer geraadpleegd door bedrijven en instellingen die energiebewuster willen ondernemen. 60.000 van deze bezoekers verwezen wij door naar onze partners die ze verder helpen met energiebesparing, CO2-reductie en duurzame opwekking. Via Twitter, Facebook en LinkedIn bereiken we meer dan 8.000 organisaties en onze nieuwsbrief telt zo’n 1.250 abonnees.

Het gezicht van het Klimaatplein

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein. Hij werkte eerder als Coöperatie- en MVO-adviseur bij Rabobank en als Carbon Advisor bij Climate Neutral Group. Via uitgever Management Impact verscheen zijn boek ‘CO2-neutraal ondernemen -zo doe je dat’. Samen met experts werkt Rob ook aan diverse onderzoeken naar hoe we klimaatactie kunnen verbreden en versnellen.

Rob en het Klimaatplein-team laten u met kennis en passie zien hoe klimaatbewust ondernemen bijdraagt aan het versterken van de eigen kernactiviteiten en het waarborgen van een volhoudbare planeet.


Geschiedenis

Klimaatplein.com werd in 2013 genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland en in 2015 voor de Nationale Klimaatmedaille. In 2016 is de CO2-calculator Web App van Klimaatplein genomineerd voor de MKB Innovatie top 100. En in 2017 was Klimaatplein finalist in de MoMo4climate-wedstrijd van IUCN, ECN en Buitenlandse Zaken waarmee innovatieve concepten voor het tegengaan van klimaatverandering worden gepromoot. In 2018 startte Klimaatplein het eerste Europese onderzoek naar CO2-beprijzing bij het MKB. Dit onderzoek is succesvol verlengd tot in 2020. In 2021 startte het Klimaatplein in samenwerking met VNO-NCW, SDG Nederland en het Klimaatverbond de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie. Het Klimaatplein werd in 2021 en 2022 genomineerd als beste website van Nederland in de categorie Duurzaamheid.

Mogelijk gemaakt door

TONZONCensoReuzado ICT servicesING GroenbankVanbeek. Grip op energieKenterFairClimateFundHEVOThermatrasRemeha warmtepompenKaeser CompressorenTakkenkamp Vastgoed VerduurzamersLRQATechnische Unieom | nieuwe energieAlup KompressorenGreenchoice 100% groenLumeco. Verlichtings­oplossingenGreen Power FuelsHybride Warmtepomp PlanScone PlatformBatenburg TechniekRabobankNationale-Nederlanden