500e boek CO2-neutraal ondernemen overhandigd

CO2-neutraal ondernemen

Auteur Rob van der Rijt overhandigde vandaag een 500e exemplaar van het boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen” aan Titia Siertsema, voorzitter van UNETO-VNI. Het boek biedt op duidelijke en eenvoudige wijze handvatten om duurzamer en energiebewuster te ondernemen.

Rob van der Rijt overhandigt 500e boek CO2 neutraal aanTitia Siertsema

Kosten besparen én duurzaam ondernemen
Energiebesparing en het opwekken van duurzame energie helpt het Nederlandse MKB om kosten te besparen én de eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. De CO2-voetafdruk van een organisatie is de stempel die zij achterlaat op de aarde als gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen. Zo’n CO2-voetafdruk plaatst een onderneming bijvoorbeeld door het verwarmen en verlichten van haar kantoorgebouw, showroom of winkel. Door CO2-neutraal te ondernemen neemt een organisatie verantwoordelijkheid voor haar CO2-voetafdruk.

Praktisch boek
In het boek In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen worden handvatten aangereikt waarmee de lezer direct aan de slag kan met energiebesparing. Ook wordt concreet beschreven waarom het zowel vanuit maatschappelijke als economische motieven interessant is hiermee te starten. Het boek sluit af met enkele voorbeelddoelstellingen welke de ondernemer kan gebruiken om een eigen strategie naar CO2-neutraal ondernemen te volgen. De kennis en mogelijkheden van de installatiebranche en elektrotechnische detailhandel zijn onmisbaar voor een volledig CO2-neutraal MKB in Nederland. Met name wanneer het gaat om energiebesparing en duurzame opwekking sluiten de activiteiten van de branche goed aan bij het vijfstappenplan zoals dat in het boek omschreven staat.

De inhoudsopgave en het voorwoord van het boek zijn via dit bericht hier in te zien:

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder