500e boek CO2-neutraal ondernemen overhandigd

CO2-neutraal ondernemen

Auteur Rob van der Rijt overhandigde vandaag een 500e exemplaar van het boek “In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen” aan Titia Siertsema, voorzitter van UNETO-VNI. Het boek biedt op duidelijke en eenvoudige wijze handvatten om duurzamer en energiebewuster te ondernemen.

Rob van der Rijt overhandigt 500e boek CO2 neutraal aanTitia Siertsema

Kosten besparen én duurzaam ondernemen
Energiebesparing en het opwekken van duurzame energie helpt het Nederlandse MKB om kosten te besparen én de eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. De CO2-voetafdruk van een organisatie is de stempel die zij achterlaat op de aarde als gevolg van het verbranden van fossiele brandstoffen. Zo’n CO2-voetafdruk plaatst een onderneming bijvoorbeeld door het verwarmen en verlichten van haar kantoorgebouw, showroom of winkel. Door CO2-neutraal te ondernemen neemt een organisatie verantwoordelijkheid voor haar CO2-voetafdruk.

Praktisch boek
In het boek In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen worden handvatten aangereikt waarmee de lezer direct aan de slag kan met energiebesparing. Ook wordt concreet beschreven waarom het zowel vanuit maatschappelijke als economische motieven interessant is hiermee te starten. Het boek sluit af met enkele voorbeelddoelstellingen welke de ondernemer kan gebruiken om een eigen strategie naar CO2-neutraal ondernemen te volgen. De kennis en mogelijkheden van de installatiebranche en elektrotechnische detailhandel zijn onmisbaar voor een volledig CO2-neutraal MKB in Nederland. Met name wanneer het gaat om energiebesparing en duurzame opwekking sluiten de activiteiten van de branche goed aan bij het vijfstappenplan zoals dat in het boek omschreven staat.

De inhoudsopgave en het voorwoord van het boek zijn via dit bericht hier in te zien:

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je scope 3 ketenemissies?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties kennen inmiddels de eigen CO2-voetafdruk wel. Die bereken je eenvoudig door het jaarlijkse...

Lees verder

Vijf dingen die ondernemers kunnen leren van lokale duurzame initiatieven

CO2-neutraal ondernemen

Kent u de leus ‘climate change is system change’? Een analyse in een notendop die...

Lees verder

Ondernemen in een postgroei samenleving, hoe doe je dat?

CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein organiseerde een online ochtendsessie over ondernemen in een postgroei samenleving. Hoe ziet zo’n...

Lees verder