Ambitie 2020: Themasessie energie en klimaat

CO2-neutraal ondernemen

In januari lanceerde Koning Willem-Alexander het actieprogramma Ambitie 2020 van MVO Nederland. Sindsdien hebben meer dan honderd bedrijven hun duurzame ambitie aan de samenleving kenbaar gemaakt. Het Klimaatplein formuleerde haar ambitie als volgt: “In 2020 heeft 20% van het Nederlandse MKB het 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen doorlopen en uitgevoerd.

Op 1 juli organiseert MVO Nederland voor alle deelnemers aan Ambitie 2020 het allereerste Ambitiecafé. Tijdens deze netwerkborrel ontmoeten deelnemers elkaar en heffen zij gezamenlijk het glas. Het Ambitiecafé biedt de gelegenheid om kennis te maken met andere ambitieuze ondernemers en interessante samenwerkingspartners te ontmoeten. Diverse experts van MVO Nederland geven tips en advies om de ambities wereldkundig te maken en verder aan te scherpen. Een matchmaker brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Themasessie Energie en Klimaat 

Voorafgaand aan het Ambitiecafé vindt de Themasessie Energie en Klimaat plaats. Deze sessie is speciaal bedoeld voor bedrijven die een ambitie hebben geformuleerd binnen dit thema. Tijdens deze sessie deelt MVO Nederland-expert Michel Schuurman de laatste trends en ontwikkelingen, pitchen twee bedrijven hun inspirerende ambities en worden er slimme besparingstips uitgewisseld. Bedrijven en organisaties die meedoen aan Ambitie 2020 zijn van harte welkom om aan het Ambitiecafé deel te nemen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan! U kunt zich tot 24 juni inschrijven.

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

Praktijkverhalen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder