Circulair ondernemerschap beloond met gouden EcoVadis certificaat

CO2-neutraal ondernemen

Een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het kan al met iets simpels als printen. Wanneer een organisatie besluit te gaan printen (nadat eerst is overwogen of dat iets überhaupt geprint moet worden) dan kan dit op een heel duurzame manier. Klimaatplein partner ARMOR biedt namelijk een breed scala aan circulaire cartridges. Met de inzameling van lege cartridges en door deze geschikt te maken voor hergebruik belasten zij zo min mogelijk het milieu. Dit circulaire ondernemerschap is nu voor de derde keer op rij beloond met de gouden medaille van EcoVadis voor duurzaam ondernemerschap.

Duurzame prestaties evalueren

EcoVadis stelt bedrijven in staat om hun duurzaamheidsprestaties en die van hun leveranciers te evalueren. Sinds de oprichting in 2007 groeide EcoVadis uit tot ’s werelds grootste en meest betrouwbare leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, waar meer dan 65.000 bedrijven gebruik van maken. Via het platform maakt EcoVadis de MVO prestaties inzichtelijk waardoor leveranciers die duurzaam leveren en ondernemingen die duurzaam willen inkopen elkaar kunnen vinden maar ook partners, (potentiële) werknemers en andere stakeholders op dit gebied geïnformeerd worden.

Internationale waardering

Een EcoVadis Gold Rating behaal je niet zomaar. De duurzaamheidsbeoordelingsmethodologie staat centraal in een evaluatie van hoe goed een bedrijf de principes van duurzaamheid/MVO heeft geïntegreerd in zijn bedrijfs- en managementsysteem. De methodologie is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, zoals het Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO26000, die meer dan 200 bestedingscategorieën en ruim 175 landen omvatten. De methodologie is onderverdeeld in de thema’s Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.

Hoe nu verder?

Frans Hondmann, commercial director bij ARMOR: “Wij zijn trots dat we de gouden certificering voor de derde keer behaald hebben. We gaan nu echter niet stil zitten maar blijven ons inzetten voor een duurzame toekomst. ARMOR heeft als doel om op alle punten van de methodologie binnen de bedrijfsorganisatie continu verbeteringen door te voeren en de ambities te verhogen. Als Europees marktleider op het gebied van cartridge remanufacturing hebben wij een voortrekkersrol en zullen wij de circulaire economie op alle mogelijke manieren stimuleren.

Binnen onze organisatie is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een van de belangrijkste speerpunten en verankerd in ons beleid. Met de inzameling van cartridges en door deze geschikt te maken voor hergebruik proberen wij het milieu zo min mogelijk te belasten. Een betrokken R&D team blijft zich onverminderd inzetten op het gebied van duurzame innovaties om ons te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid in de markt.

Gelukkig zien we de markt langzaam veranderen. Inkopers beslissen steeds minder op basis van prijs. Zij stellen in toenemende mate eisen op het gebied van duurzaamheid en MVO. Met het gouden EcoVadis certificaat en daarnaast diverse andere belangrijke milieu- en kwaliteitslabels voldoet ARMOR ruimschoots aan de eisen van duurzaam inkopen.

 

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

Praktijkverhalen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder