Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met behulp van simulatie nauwkeuring de impact van mogelijke energie-efficiëntiemaatregelen worden gemeten. Steeds meer bedrijven willen vanwege gestegen energiekosten, netcongestie en wettelijke verplichtingen weten welke activiteiten het meest bijdragen aan het verminderen van energieverbruik. Zo kunnen ze dan toch duurzame groeiambities behalen.

Energie opbrengsten voorspellen dankzij simulatie

Energiesimulaties leveren input voor technische inhoud en schatten de totale kosten van een energieproject, waaronder initiële investeringen, operationele kosten en onderhoudskosten over de levensduur. Een nauwkeurige kostenraming is cruciaal voor weloverwogen investeringsbeslissingen. Een gedetailleerde energiesimulatie is ook waardevol voor het aantrekken van financiering. Investeerders en financiële instellingen tonen meer vertrouwen wanneer er duidelijke en geloofwaardige simulatieresultaten beschikbaar zijn.

Via data verduurzamen

Voor hernieuwbare energieprojecten, zoals zonne- of windenergie, voorspelt een energiesimulatie de opbrengst op basis van variabelen zoals zonuren, windkracht en lokale factoren. Deze data zijn cruciale informatie voor het beoordelen van de financiële haalbaarheid van dergelijke projecten. Bovendien beoordeelt de energiesimulatie de verwachte vermindering van de CO2- of koolstofvoetafdruk als gevolg van het geplande energieproject.

Van simulatie naar realisatie

Het is mogelijk om via Klimaatplein partner Batenburg Techniek een eigen energiesimulatie te plannen. Daarmee krijgt u inzicht in uw toekomstige energiestromen en wat dit betekent voor eigen opwek, opslag, distributie en energiemanagement.  Plan die energiesimulatie hier >

Gerelateerde artikelen

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder

Green Energy Day: nu 68 van de 365 dagen per jaar groene energie

Duurzame energie

Wanneer we alle duurzame energie die we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken, is...

Lees verder

Wagenpark elektrificeren ondanks netcongestie: het kan

Duurzame energie

Laat je niet afschrikken door verhalen over netcongestie. Er zijn oplossingen om nu wel het...

Lees verder