Dertig jaar garantie op vermogen zonnepanelen

Duurzame energie

SolarNRG, zonnestroomleverancier en -installateur en partner van het Klimaatplein, heeft een extreem duurzaam zonnepaneel aan haar assortiment toegevoegd. Door extra gehard glas op zowel de voor- als achterkant van het paneel toe te passen (glas-glas), wordt dit zonnepaneel van de Duitse producent Bauer extreem stijf. Hierdoor is het veel beter bestand tegen extreme weersinvloeden als hagel, storm en sneeuw.

Vermogensgarantie

Door 2 mm dik, extra gehard glas op zowel de voor- als de achterkant van het panelen, zijn deze Bauer panelen extreem stijf. Hiermee zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersinvloeden. De tussenliggende cellen ondervinden hierdoor slechts minimale degradatie, waardoor de opbrengst veel hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Deze minimale degradatie wordt door Bauer direct vertaald naar een 30 jarige lineaire vermogensgarantie van 87%.

Naast het dubbel gelaagd en extra gehard glas, is het paneel voorzien van een 40 mm dik aluminium frame. Deze combinatie van dubbel glas en aluminium maakt het paneel extreem duurzaam en sterk en stelt Bauer in staat een om zowel een vermogens- als productgarantie van 30 jaar op dit product te geven, respectievelijk ruim 5 en 10 jaar meer dan de gemiddelde garantie op een zonnepaneel.

Lichtdoorlating

Naast extreme duurzaamheid, heeft het glas-glas paneel nog een groot voordeel. Omdat de traditionele backsheet ontbreekt, kan het licht doorlaten, wat tal van nieuwe mogelijkheden biedt bij de toepassing van zonnepanelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vervanging van carport- en serredaken. Deze panelen zijn nu voor iedereen verkrijgbaar bij SolarNRG >

Bron foto: Solar NRG

Gerelateerde artikelen

95 procent bedrijventerreinen heeft nog geen visie op warmtetransitie

Duurzame energie

95 procent van de bedrijventerreinen in Nederland heeft nog geen specifiek plan gemaakt om zichzelf...

Lees verder

Fiscaal aantrekkelijk duurzame energie beschikbaar stellen voor werknemers

Duurzame energie

Samen met fiscale experts van EY heeft Klimaatplein partner HAASheat mogelijkheden ontdekt om werknemers en...

Lees verder

Uitdagend ontwerp zonnestroomsysteem voor nieuwbouwflat

Praktijkverhalen

Een nieuwbouwflat voorzien van een compleet zonnestroomsysteem, gekoppeld aan 127 woningen. Hoe doe je dat?...

Lees verder