Direct offerte aanvragen voor minder opwarming aarde

CO2-neutraal ondernemen

Altijd als bedrijf of instelling al minder willen bijdragen aan de opwarming van de aarde? Dat kan heel eenvoudig door eigen fossiel energieverbruik te reduceren. En daarmee dus ook meteen te besparen op energiekosten. Minder klimaatverandering en lagere lasten dus. En ook nog eens direct voldoen aan wet- en regelgeving. Klimaatplein maakt de mogelijkheden nu nog zichtbaarder.

Uw bedrijfsgebouw beter isoleren, efficiënter verlichten en voorzien van hernieuwbare energiebronnen. Uw wagenpark verduurzamen en gebruik maken van slimme mobiliteitsoplossingen. Duurzamer en CO2-bewust inkopen en daarmee uw keten toekomstbestendig maken. Alle opties om hier concreet mee aan de slag te gaan staan nu overzichtelijk op een rij. En al deze opties dragen bij aan minder opwarming van de aarde omdat ze bij implementatie minder uitstoot van broeikasgassen als gevolg hebben.

Hoe zat het ook alweer met die opwarming?

De zon verwarmt dagelijks de aarde en de aarde straalt die warmte weer uit. Maar broeikasgassen houden die warmtestraling vast. Omdat de hoeveelheid broeikasgassen (zoals methaan en CO2) sinds de industriële revolutie flink aan het stijgen is, wordt de warmte beter op aarde vastgehouden. Dat noemen we de opwarming van de aarde. En dit veroorzaakt vervolgens veranderingen in klimaatsystemen met veel schade aan landbouw, vastgoed en natuur als gevolg.

Aan de slag

Nu de gevolgen van de opwarming van de aarde steeds zichtbaarder zijn (denk aan de hittegolven in Nederland of de bosbranden op Siberië), zoeken bedrijven en instellingen naar mogelijkheden om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook wet- en regelgeving, zoals de informatieplicht energiebesparing, dragen hier aan bij. Klimaatplein zet alle mogelijkheden voor klimaatactie nu nog zichtbaarder onder elkaar.

Benieuwd naar wat uw organisatie kan doen? Bekijk dan hier de mogelijkheden >   

Beeld: Shutterstock.com

 

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

Praktijkverhalen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder