Duurzaam idee of initiatief? Doe mee met Duurzame Dinsdag!

CO2-neutraal ondernemen

De eerste dinsdag van september 2017 is alweer de 19e ‘Duurzame Dinsdag’. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt de duurzame dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen.

Waarom Duurzame Dinsdag?

duurzame dinsdag KlimaatpleinDuurzame Dinsdag heeft als doel het kabinet te stimuleren duurzame ideeën en initiatieven te faciliteren en initiatiefnemers de mogelijkheid te geven om via deze weg het initiatief of idee een impuls te geven. Zo worden zowel de maatschappij als de politiek gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Klimaatplein.com was in 2013 zelf een van de finalisten van Duurzame Dinsdag.

Greenchoice en Asito op Duurzame Dinsdag

Duurzame dinsdag wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven, waaronder ook Klimaatplein-partners Greenchoice en Asito. Zo reikt op Duurzame Dinsdag Greenchoice de Greenchoice Energie-innovatieprijs uit, deze prijs zal worden uitgereikt aan een idee of initiatief dat de energietransitie versnelt. Vorig jaar ging deze prijs naar De Schooldakrevolutie.

En heb jij een vernieuwend idee dat mensen verbindt? Zorg jij voor meer contact tussen diverse groepen uit onze samenleving? Dan reikt Asito tijdens deze dag misschien wel aan jou de sociale innovatieprijs uit.

Kijk snel op www.duurzamedinsdag.nl en dien jouw idee voor 15 juni in!

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder