Duurzaam idee of initiatief? Doe mee met Duurzame Dinsdag!

CO2-neutraal ondernemen

De eerste dinsdag van september 2017 is alweer de 19e ‘Duurzame Dinsdag’. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt de duurzame dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen.

Waarom Duurzame Dinsdag?

duurzame dinsdag KlimaatpleinDuurzame Dinsdag heeft als doel het kabinet te stimuleren duurzame ideeën en initiatieven te faciliteren en initiatiefnemers de mogelijkheid te geven om via deze weg het initiatief of idee een impuls te geven. Zo worden zowel de maatschappij als de politiek gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Klimaatplein.com was in 2013 zelf een van de finalisten van Duurzame Dinsdag.

Greenchoice en Asito op Duurzame Dinsdag

Duurzame dinsdag wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven, waaronder ook Klimaatplein-partners Greenchoice en Asito. Zo reikt op Duurzame Dinsdag Greenchoice de Greenchoice Energie-innovatieprijs uit, deze prijs zal worden uitgereikt aan een idee of initiatief dat de energietransitie versnelt. Vorig jaar ging deze prijs naar De Schooldakrevolutie.

En heb jij een vernieuwend idee dat mensen verbindt? Zorg jij voor meer contact tussen diverse groepen uit onze samenleving? Dan reikt Asito tijdens deze dag misschien wel aan jou de sociale innovatieprijs uit.

Kijk snel op www.duurzamedinsdag.nl en dien jouw idee voor 15 juni in!

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder