Elektrisch rijden zonder zorgen

CO2-neutraal ondernemen

tesla verzekering

Als eigenaar van een duurzame energie-installatie, zoals een windturbine of zonnepanelen , levert u een actieve bijdrage aan een schone en leefbare toekomst. Maar duurzaam leven stopt niet bij een energie-installatie. Vaak kunnen we met elkaar nog een stuk groener leven. Wat alleen al te denken van alle CO2 die we dagelijks in het verkeer uitstoten?

CO2-uitstoot personenwagens
De uitstoot van alle personenauto’s in Nederland ligt op gemiddeld 180 gram per kilometer. Daar valt dus nog behoorlijk wat voordeel te behalen. Gelukkig doen we het een stuk beter als het gaat om de aanschaf van nieuwe auto’s. Door de fiscale stimuleringsmaatregelen voor met name zakelijke rijders staan we met ons kleine landje in de top drie met de laagste gemiddelde CO2 uitstoot van nieuw geregistreerde auto’s.

Elektrisch rijden
Volledig elektrisch rijden is per definitie beter voor een gezond milieu dan rijden met een verbrandingsmotor. Helaas weten we dat de meeste energie nog steeds wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Schadelijk voor het milieu. Bovendien is het een kwestie van tijd voordat deze fossiele brandstoffen geheel verbruikt zijn. Op de enthousiaste introductie van de elektrische auto werd een aantal jaar geleden nog wat sceptisch gereageerd. Inmiddels maakt de elektrische auto echter een serieuze opmars. Het aanbod van deze “nieuwe” auto’s (de eerste elektrische auto reed al aan het begin van de twintigste eeuw!) groeit hard en ook in het straatbeeld duiken ze steeds vaker op.
Hield de actieradius ons in het begin misschien nog tegen, tegenwoordig hoeven we daar ook niet meer over in te zitten. Neem nou de nieuwe Tesla S. Een prachtige, elegante (zaken)auto die op een volle accu 500 kilometer kan rijden.

Zonder zorgen
Zo’n elektrische auto moet natuurlijk ook verzekerd worden. En daar hebben wij, in samenwerking met Tesla Motors, nu een bijzonder eigen product voor gemaakt: de Tesla verzekering. Daar zijn we buitengewoon trots op en we hopen met dit product het elektrisch rijden te stimuleren door de rijders een stukje verder te ontzorgen. Elektrisch rijden zonder zorgen, daar zijn we voor.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Moderne leeromgeving met dank aan circulaire nieuwbouw  

CO2-neutraal ondernemen

De nieuwbouw van het Ashram College heeft een sterke focus op circulariteit door het hergebruik...

Lees verder

EED cijfers gebruiken voor CO2-rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties en bedrijven moeten aan de EED-auditplicht voldoen. Ze verzamelen daarvoor ook gegevens over...

Lees verder

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

Praktijkverhalen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder