Degrowth – Wat maakt het verschil?

Stel je voor… We combineren de welvaart die we willen met de wens om te minderen. Aan de hand van hedendaagse ontwikkelingen duikt de Academie voor Andere Ideeën in het Degrowth idee. We vliegen namelijk zonder blikken of blozen voor heel weinig geld de wereld rond. We hangen onze kast vol met de nieuwste mode. Het kan niet op. Zou je zeggen. Maar wat betekent deze manier van leven voor onze aarde? Rob van der Rijt neemt ons mee in een alternatief.

De negen ‘grenzen aan groei’. Hoe verhouden deze grenzen van de Degrowth-strategie zich tot onze aarde, tot sociale ongelijkheid en tot welvarendheid? Wat betekent het voor onszelf? Wat doet het met welzijn?

De avondjes UIT/AAN staan voor een frisse blik op dilemma’s van deze tijd. In relaxte setting en met een biertje in de hand kun je luisteren naar experts die spreken over één van de thema’s waar het vandaag de dag over gaat. Soms lekker praktisch en to the point. Dan weer filosofisch. Maar altijd inspirerend en energiek! Aanmelden kan hier >