Ontbijtsessie duurzame luchtvaart

Aanleiding voor deze ontbijtsessie is de klimaatimpact van vliegreizen, die toeneemt door de enorme groei van de luchtvaart. Gezien de huidige klimaatambities kunnen we de bijbehorende CO₂-uitstoot niet meer negeren. Op een duurzame manier omgaan met zakelijke reizen hoort steeds meer tot een ‘license to operate’ van internationale organisaties.

Climate Neutral Group zet de wekker en komt in actie. In een ontbijtsessie, welke geopend wordt door Dick Benschop (CEO Schiphol Group), op 29 november buigen we ons over een duurzamere luchtvaart en een gezond reisbeleid in een paneldiscussie. Dit doen we samen met de volgende panelleden:

  • Roger van Boxtel (President-Directeur Nederlandse Spoorwegen)
  • Annemieke Nijhof (Voorzitter Klimaattafel Mobiliteit en CEO Tauw Group bv)
  • Joris Melkert (Luchtvaartexpert TU Delft)
  • Maarten Dansen (Programmamanager Circulaire Economie bij PwC)
  • Vertegenwoordiger van KLM

Samen met deze panelleden onderzoeken we de kansen en mogelijkheden. Hoe combineren we de voordelen van vliegen voor internationaal ondernemen met een duurzame bedrijfsvoering? Tijdens de discussie is ruimte voor vragen en eigen inbreng. De discussie eindigt door individueel te kijken waar we het verschil en de impact kunnen maken. Om 10.30 sluiten we af en is er de mogelijkheid tot netwerken.

 Het event vindt plaats op 29 november van 08.15 – 10.30 in het Schiphol hoofdgebouw.