Filmpjes energie besparen en duurzaam ondernemen

CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein verzorgde de afgelopen jaren een aantal webinars over energie besparen, duurzaam opwekken en CO2-neutraal ondernemen. Onderwerpen als duurzame energieopslag, elektrisch rijden, subsidies voor duurzaam ondernemen en het betrekken van werknemers kwamen voorbij. We zetten hier alle filmpjes, die per stuk 60 minuten duren, op een rij. Bekijk ze gerust en doe er je voordeel mee.

Filmpje Hoe maak ik mijn organisatie klimaatneutraal?

Eind 2020 organiseerden we het webinar ‘Hoe maak ik mijn organisatie klimaatneutraal?’. Met als onderwerpen: Hoe financier je voordelig duurzame investeringen? Hoe monitor en distribueer je (duurzaam) energieverbruik? En een praktijkvoorbeeld: Waarom en hoe wil evenement-organisator Obsession klimaatneutraal zijn in het jaar 2025?

Video CO2 neutraal ondernemen

In 2021 vroegen we ondernemers waar zij behoefte aan hebben voor wat betreft kennis over CO2-neutraal ondernemen. Dat bleken deze drie onderwerpen te zijn die we door 3 experts lieten toelichten: Waar in de productieketen van een onderneming is, in samenwerking met toeleveranciers en afnemers, CO2-uitstoot te verminderen? Het split incentive dilemma: ondernemers willen hun gebouw wel verduurzamen, maar huren het, hoe is samen met de verhuurder te komen tot duurzame stappen? En als laatste onderwerp de mogelijkheden van elektrisch vervoer: wat zijn de nieuwste trends en ontwikkelingen?

Instructies voor energiebesparing in beeld

In het webinar van 8 november 2022 kwamen de volgende onderwerpen aan bod: Wat zijn de nieuwste regels, wetgeving en subsidies op het gebied van energie en klimaat? Hoe betrek je medewerkers bij duurzaamheid en energiebesparing, hoe creëer je een passende cultuur en zet je aan tot concrete actie? En ten slotte: Concrete tips voor energiebesparing waaraan je niet als eerste denkt: de klimaatinstallatie afstellen plus nog twee tips die voor de winter al uitgevoerd kunnen worden.

Vier keer energie besparen

In mei 2023 organiseerden we het webinar ‘Vier keer energie besparen‘. We startten met een inleiding door Kees Vendrik, voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform. Daarna gaven experts bespaaradviezen op de thema’s Verlichting, Perslucht, Energiemonitoring en Mobiliteit. 

Ook het komend jaar gaan we ondernemers weer informeren over onderwerpen die zij aandragen. Die hebben dan uiteraard ook weer betrekking op een vermindering van fossiel energieverbruik gericht op bedrijven en instellingen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder