Fiscaal aantrekkelijk duurzame energie beschikbaar stellen voor werknemers

Duurzame energie

Samen met fiscale experts van EY heeft Klimaatplein partner HAASheat mogelijkheden ontdekt om werknemers en werkgevers een slim fiscaal voordeel te laten verkrijgen op de aanschaf van duurzame en energiebesparende producten voor thuis. Zowel werknemers als werkgevers kunnen profiteren van deze regeling. Als werknemer krijg je tot 55% voordeel op aanschaf en installatie van een duurzame oplossing, wanneer je deze via je werk afneemt. Dit kan een hybride warmtepomp zijn, maar ook zonnepanelen en isolatie behoren tot de opties. Hoe dat werkt wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Volledig ontzorgt

HAASheat ontzorgt en faciliteert het gehele proces van informatie tot installatie, zodat werknemers niets meer hoeven te doen. Dat begint op de website met een persoonlijke calculatie. De (indicatieve) besparing is eenvoudig te berekenen. Je vult woongegevens en brutoloon in en bekijkt direct de besparing op gas en kosten thuis. Ook is in de calculator te zien wat je kan in/uitruilen qua werknemersvoordelen. Na het invullen van de calculator zijn er twee opties: de koopvariant of lenen via een overheidslening (vaak met 0% rente). Nadat op de interesse button is geklikt, ontvangen werknemers een aantal vragen ter voorbereiding voor de installateur. Hierin kun je foto’s uploaden, zodat de installateur op voorhand al informatie heeft over de woning. Zo kan hij de inspectie (schouw) bij werknemers thuis nog beter uitvoeren, waarbij hij een plan op maat opstelt.  

HAASheat heeft een landelijk dekkend netwerk, waardoor men niet zelf opzoek hoeft te gaan naar een beschikbare installateur. Mocht er een voorkeur of een thuisinstallateur zijn, dan is dat ook mogelijk. 

De installatie

Nadat de installateur is geweest voor een schouw, volgt er een eventuele meerwerk offerte voor de installatie. Pas na dit advies (en offerte) hoeft er definitief besloten te worden. Indien je akkoord geeft op de offertes, wordt een installatiedatum ingepland. Met de betaalde factuur gaat de werknemer, na de installatie, naar de werkgever om de uitruil te laten plaatsvinden. Dit kan met vakantiegeld, vakantiedagen, eindejaar bonus, IKB-budget, PLB-uren, etc. De werkgever ontvangt, na bevestiging van deelname, een handige Excel waarin dit snel en makkelijk kan worden ingericht, zonder administratieve rompslomp. Zo hebben werknemers in 2 tot 7 jaren tot 55% voordeel op de aanschaf en installatie.

Volg de aanmelding

Je kunt op de hoogte blijven van de lopende zaken rondom de installatie van bijvoorbeeld de Hybride Warmtepomp. Binnen een online portaal kunnen werknemers te allen tijde de voortgang volgen van hun installatie. De installateur vult hier de data in voor schouw en installatie. Daarnaast vind men hier handige documenten als de standaardofferte en de eventuele meerwerkofferte van de installateur, welke volgt na de schouw. Zo is alle informatie op één plek beschikbaar.

Voordelen medewerkers, in het kort:

 • Doet jouw werkgever mee?
 • Dan kun jij tot 70% op gas, CO2 en kosten besparen, €750 tot €2000 per jaar
 • Tot wel 55% voordeel op de aanschaf en installatie dankzij jouw werknemersvoordelen
 • Betaal met je vrije dagen of brutoloon
 • Een terugverdientijd van 2-4 jaar
 • Wij regelen alles van calculatie, subsidie, schouw en installatie tot een eventuele mogelijke renteloze overheidslening (0% tot 45.000!)
 • Je zit nog nergens aan vast tot na de schouw

Voordelen werkgevers, in het kort:

 • Help jouw medewerkers verduurzamen en besparen en doe mee aan het Hybride Warmtepomp Plan
 • Het werkt als het Fietsplan
 • Er zijn geen kosten of verplichtingen voor de werkgever
 • Zowel binnen als buiten de WKR mogelijk.
 • Administratief zeer eenvoudig
 • Wij ontzorgen het proces volledig
 • Betalen met vrije dagen
 • Extra arbeidsvoorwaarde
 • Medewerkers helpen met verlagen van energiekosten
 • Samen ontwikkeld met de experts van EY

Meer weten over de mogelijkheden? Klik dan hier >

Klant ervaringsverhaal:

De eerste keer dat ik HAASheat (Het Hybride Warmtepomp Plan) voorbij zag komen was op LinkedIn. Een connectie in mijn netwerk had een hybride warmtepomp laten plaatsen met veel werknemersvoordelen en postte hier enthousiast over.

Op de site heb ik een adviesgesprek aangevraagd omdat wij binnen de organisatie niet exact begrepen hoe je de voordelen kon behalen. Als HR business partner weet ik dat ons ‘potje’ van de WKR (werkkostenregeling) al volledig is benut aan een bedrijfsfeest, het kerstpakket en we waren bezig met een fietsplan. Daarnaast hebben wij niet zoveel bovenwettelijke vrije dagen om in te zetten.

In het adviesgesprek werd helder uitgelegd hoe het werkt en waarmee de voordelen te behalen zijn. Echter was dit niet helemaal voor ons bedrijf van toepassing, wij zien niet ‘de doorsnee onderneming’.

We hebben HAASheat in het gesprek onze uitgangspunten verteld waarop zij, samen met hun partner EY, een op maat gemaakt voorstel voor ons hebben gecreëerd. We hebben dit voorstel toegelicht gekregen in een Teams met EY en de mensen van onze financiële afdeling, om te kijken of dit wel daadwerkelijk ingepast kon worden. Het mooie was dat het buiten de WKR regeling kon, op maat gemaakt, en indien gewenst konden we ook ons bestaande employee benefit budget nog toepassen.

Al met al voor ons een goede oplossing, op maat gemaakt, en vele tevreden collega’s.

Foto: HAASheat

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Energy Hub in Zeeland zorgt voor meer ruimte op elektriciteitsnet

Praktijkverhalen

Op Tholen in de provincie Zeeland is onlangs de eerste energy hub (e-hub) van Nederland...

Lees verder

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder