Gezocht! 100 Duurzame Jonge rolmodellen

CO2-neutraal ondernemen

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is de zoektocht naar 100 jonge mensen met de meest duurzame jonge rolmodellen in Nederland. Deze jonge mensen zijn innovatieve projecten gestart, hebben een duurzaam bedrijf opgericht, hun baan een duurzame draai gegeven of verduurzamen hun eigen straat of sportvereniging. Dagelijks inspireren zij anderen en met hun acties – hoe klein of hoe groot ook – brengen ze een duurzaam Nederland een stapje dichterbij. Uiteindelijk presenteren we op vrijdag 15 november de 100 meest duurzame rolmodellen, zij zullen Nederland laten zien wat jongeren in hun mars hebben en inspireren andere jongeren om óók die stap naar duurzaamheid te maken.

Om een klein voorbeeld te geven hebben we twee van onze Ambassadeurs gevraagd die praktisch met ‘duurzaamheid’ aan de slag zijn gegaan waaróm zij dit zo interessant vinden. Philip de Roo, poolreiziger, zegt hierover: “Werken in de sector duurzaamheid is ontzettend inspirerend! Ik ontmoet alleen maar leuke en positief inspirerende mensen en kan daarom alleen maar aanraden dat iedereen op zijn of haar manier een steentje bijdraagt.” Philip is inmiddels al 10 keer naar de pool geweest om daar te onderzoeken hoe het klimaat veranderd. Ralien Bekkers, jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties zegt: “Al op jonge leeftijd begon ik mij te realiseren dat er heel veel dingen in de wereld niet goed gingen en ik vond dat niet kloppen. Ik maakte me enorm veel zorgen om verschijnselen als klimaatverandering, ongelijkheid en andere milieu- en sociale problemen in de wereld. Omdat ik het niet eens was met hoe de wereld er nu uitzag, besloot ik dat het enige wat ik zelf kon doen was aan de slag gaan en mijn steentje bijdragen om de wereld een stukje mooier te maken. Sindsdien ben ik non-stop actief in duurzaamheid en besteed ik daar zo goed als al mijn (vrije) tijd aan. Begonnen als vrijwilliger, daarna als coördinator en nu jongerenvertegenwoordiger.”

Op duurzame dinsdag, 3 september, zijn de nominaties voor de DJ100 geopend. Op donderdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, sluiten onze nominaties zodat daarna een deskundige 10-koppige jury een uiteindelijke lijst van 100 duurzame jonge koplopers kan samenstellen. De presentatie van de lijst is op vrijdag 15 november in Amsterdam. Het laatste nieuws hierover is te volgen via onze website.

Ook duurzaam bezig? Wat kun je dan doen?

  1. Nomineer jezelf  (of een ander) via onze website www.dj100.nl/nomineer
  2. Verspreid de boodschap van de DJ100 verder onder je vrienden, via www.facebook.com/duurzamejonge100 , @dj100tweets of DJ100opinstagram

Heb je vragen, feedback of suggesties? Stuur ons een email: info@dj100.nl

Gerelateerde artikelen

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

CO2-neutraal ondernemen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

CO2-neutraal ondernemen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder

Van lineair naar circulair printen: welke voorwaarden zijn nodig voor succes?

Praktijkverhalen

Jaarlijks worden er miljoenen toners en cartridges verbruikt en vervolgens vernietigd. En dat is jammer,...

Lees verder