Het klimaatprobleem oplossen door de harten van mensen te raken.

CO2-neutraal ondernemen

Klimaatverandering wordt vaak met rampscenario’s gepresenteerd. Dat schrikt veel mensen af, en terecht ook, want wat kun je doen tegen een probleem wat zo groot is en waarvan de gevolgen zo ingrijpend zijn. Een andere methode om mensen te betrekken bij klimaatverandering is het strooien met wetenschappelijke cijfers. “Als de temperatuur 2,9 graden stijgt, zal 59% van de koraalriffen verdwijnen.” De feiten op een rijtje is wel goed, maar weinig persoonlijk. Hoe betrek je mensen bij een probleem dat zo groots is?

Passie

Als bank zetten wij ons dagelijks in om ervoor te zorgen dat keuzes van nu, ook ten goede komen aan generaties na ons. Dat doen we door bij al onze beslissingen rekening te houden met mensenrechten, biodiversiteit en klimaat. Het klimaat ontwikkelt zich niet goed voor ons, en dat doen we zelf. Met alle maatschappelijke gevolgen van dien. Banken dragen hieraan bij door geld te investeren in bijvoorbeeld bedrijven die broeikasgassen uitstoten. Wij wilden die uitstoot al zoveel mogelijk beperken. Maar vorig jaar hebben wij onszelf een ambitie gesteld: de ASN Bank wil in 2030 netto klimaatneutraal zijn. Niet alleen met ons kantoor, maar bij al onze activiteiten: ook beleggingen en financieringen.

Met deze ambitie kunnen we een bijdrage leveren aan het opvangen van de maatschappelijke gevolgen van klimaatverandering. Want dat is voor ons heel belangrijk. Wij voelen ons heel erg verbonden met mensen en het milieu. En we willen er alles aan doen om te zorgen dat we een fijne plek hebben om te leven.

En nu verder?

En dat is heel mooi, maar alleen de ASN Bank gaat de wereld niet redden. Dat moeten we samen doen. Maar niet met doemscenario’s en niet met cijfers. Het klimaatprobleem lossen we alleen op als we de harten van mensen kunnen raken. Dat vergeten wij, de duurzame wereld, nog wel eens. Daardoor spreken wij een hele grote groep niet aan. Mensen die zuinig zijn op hun omgeving en zich er dagelijks voor inzetten, maar die zich totaal niet aangesproken voelen door doemscenario’s of wetenschappers.

Wij willen deze mensen uitnodigen om mee te doen. Door te laten zien dat we passie hebben voor de natuur en dat deze heel belangrijk is voor ons. Door ons niet te verschuilen achter cijfers, maar door te laten zien waar het echt om gaat. Passie voor onze mooie wereld. En dat we iets willen veranderen. Wat doe jij om de harten van mensen te veroveren voor een beter klimaat?

asn bank Klimaatplein

 

 

 

Gerelateerde artikelen

EED cijfers gebruiken voor CO2-rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties en bedrijven moeten aan de EED-auditplicht voldoen. Ze verzamelen daarvoor ook gegevens over...

Lees verder

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

CO2-neutraal ondernemen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

Praktijkverhalen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder