MKB heeft groeiende aandacht voor energiebewust ondernemerschap

CO2-neutraal ondernemen

Steeds meer ondernemers maken gebruik van het Klimaatplein. Met 22.500 bezoeken per maand is het platform een van de grootste online duurzaamheids-adviseurs van Nederland. Inmiddels is het Klimaatplein meer dan driekwart miljoen keer geraadpleegd en draagt zo positief bij aan de duurzame energietransitie in Nederland.

“Dat zoveel ondernemers ons weten te vinden en via ons platform energiebewust willen ondernemen, is een enorme drijfveer om in de toekomst alleen maar met meer concrete tools, adviezen en tips te komen”, stelt Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein.

Online duurzaamheidsadvies

Het Klimaatplein ging in 2011 van start als online adviseur voor MKB-bedrijven. Doel was en is het om ondernemers te informeren, inspireren en activeren op het gebied van klimaatbewust ondernemerschap. Dat lukt, blijkt uit de vele bezoekers van het platform. Waardering is er ook. Het Klimaatplein werd genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland. Ook heeft het met haar Web App CO2-calculator een nominatie voor de MKB Innovatie top 100 op zak. En dan is er nog de uitgebreide aandacht voor de realisatie van de eerste testcase met CO2-beprijzing bij het MKB.

De kracht van partnerschap

Het Klimaatplein staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel. “Duurzame ondernemers staan in contact met hun omgeving. Zonder onze partners hadden we dus ook nooit kunnen bereiken wat we de afgelopen jaren hebben gedaan”, stelt Rob van der Rijt. “Door de jaren heen hebben we heel mooie partners gevonden. Samen geven we concreet vorm aan het platform. Zo verwijzen we een groot deel van onze bezoekers direct door naar onze samenwerkingspartners. Kortom: het Klimaatplein is een uitgebreid platform van enthousiaste organisaties die ondernemers mooie, praktische en betaalbare oplossingen bieden als het aankomt op het klimaatneutraal ondernemen.”

750.000!

De 750.000e bezoeker is een mijlpaal waar het Klimaatplein graag bij stil staat. “In het begin deden we er een half jaar over om 25.000 ondernemers van ons platform gebruik te laten maken. Inmiddels halen we dat bezoekersaantal per maand. Wat ons betreft worden dat er alleen maar meer. Vandaar dat we ondernemers graag kennis laten maken met onze tools, adviezen en diensten.”

Foto: Rob van der Rijt, 2e van links met Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, Marjan Minnesma, directeur Urgenda, René Toet, directeur Climate Neutral Group, Karen Miedema, directeur bij Eneco tijdens partnerbijeenkomst Klimaatplein najaar 2016

Lees ook het interview met Klimaatplein oprichter Rob van der Rijt in het NOAB-magazine.

Gerelateerde artikelen

Moderne leeromgeving met dank aan circulaire nieuwbouw  

CO2-neutraal ondernemen

De nieuwbouw van het Ashram College heeft een sterke focus op circulariteit door het hergebruik...

Lees verder

EED cijfers gebruiken voor CO2-rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties en bedrijven moeten aan de EED-auditplicht voldoen. Ze verzamelen daarvoor ook gegevens over...

Lees verder

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

Praktijkverhalen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder