Klimaatplein resultaten 2014

CO2-neutraal ondernemen

Klimaatplein.com betrekt organisaties bij de oplossingen die er zijn om verdere klimaatverandering te voorkomen. We bieden concrete en praktische tools om de eigen uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dit doen we met name door te wijzen op de bedrijfseconomische voordelen van energiebesparing en duurzame opwekking. Door relevante partijen als partners aan te bieden kan persoonlijk contact worden gelegd met experts. Zo kunt u direct werken aan úw maatschappelijke bijdrage.

 • Het Klimaatplein werd de afgelopen 3 jaar meer dan 200.000 (!) keer bezocht. 50% van de bezoekers zijn uniek. Er werd tegen de 10.000 keer geklikt op de logo’s of pasfoto’s van de aanbiedende partners op het Klimaatplein.
 • Bezoekers blijven gemiddeld 2.34 minuten op de website en bezoeken gemiddeld 2,77 pagina’s per bezoek.
 • De nieuwsbrief van het Klimaatplein wordt naar inmiddels meer dan 1.250 geïnteresseerden gemaild, gemiddeld 40% van die geïnteresseerden opent en leest de nieuwsbrief vervolgens.
 • Op LinkedIn telt de groep van Klimaatplein.com ruim 250 deelnemers. Meld u gerust aan en maak gebruik van de aanwezige expertise door vragen of stellingen te plaatsen.
 • Het twitteraccount van het Klimaatplein telt meer dan 3.950 volgers.
 • Het Klimaatplein telt inmiddels ruim 60 partners. Kijk hier voor een overzicht.
 • Voor onze tot nu toe 5 bijeenkomsten meldden zich in totaal meer dan 500 belangstellenden aan.
 • De blogbijdrages op het Klimaatplein worden goed gelezen en zijn honderden keren gedeeld door de sociale media.
 • Onze online cursus ‘Energiebewust ondernemen’ trok meer dan dan 500 cursisten en voor het daarbij horende webinar ‘Energiesubsidies voor ondernemers’ schreven zich meer dan 125 deelnemers in.
 • De boekenactie die we samen met stichting Urgenda en Uitgeverij Vakmedianet verzorgden voor de Dag van de Duurzaamheid leverde een bedrag op van €250,- voor de Klimaatzaak.
 • Ook introduceerden we afgelopen jaar ons nieuwe logo zoals je hierboven kunt zien. Samen werken aan energiebewust ondernemen. Daar gaan we ook in 2015 weer volop mee aan de slag!

Klimaatplein 2014

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

CO2-neutraal ondernemen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

CO2-neutraal ondernemen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder