Nieuw windpark levert genoeg stroom voor 10.000 huishoudens

Duurzame energie

Op het terrein van Suiker Unie in Dinteloord bouwt Pure Energie Windpark Nieuw Prinsenland. Het windpark bestaat uit vier windmolens en gaat zo’n 36,2 miljoen kWh groene stroom per jaar opleveren. Genoeg stroom voor 10.000 huishoudens.

Met het slaan van de symbolische eerste paal gaat op 16 april de bouw van Windpark Nieuw Prinsenland officieel van start. Na de hei- en funderingswerkzaamheden volgt de parkbekabeling. Medio juni worden de individuele molens opgebouwd. Naar verwachting wordt het windpark begin september 2015 opgeleverd. Vanaf dat moment kan iedereen in Nederland profiteren van Pure Energie uit Dinteloord, zowel thuis als op de zaak.

Samenwerking met Suiker Unie

De molens worden gebouwd op het terrein van de suikerfabriek van Suiker Unie. “Een bijzonder project, dat bouwtechnisch een behoorlijke uitdaging is”, aldus Arthur Vermeulen (directeur windenergie van Pure Energie). “We zijn er trots op dat Suiker Unie ons het vertrouwen geeft om dit project op hun terrein te realiseren. Samen zetten we stappen naar nog meer duurzame energie uit Nederland”. Het windpark levert een belangrijke bijdrage aan de opwekking van duurzame energie op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland, waar Suiker Unie mede-initiatiefnemer van is. Luc Kroes (Plantmanager Suiker Unie Dinteloord): “Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Suiker Unie. Op Nieuw Prinsenland ontwikkelen we samen met partners duurzame initiatieven. De samenwerking met Pure Energie is daar een voorbeeld van. Naast het groene gas van de vergisters van Suiker Unie is de groene stroom van het windpark een mooie volgende stap.”

Meedoen in windenergie

Pure Energie wil dat iedereen profiteert van Nederlandse windenergie. Daarom biedt Pure Energie omwonenden en medewerkers van Suiker Unie de mogelijkheid om obligaties te kopen van het windpark. Details over de obligatie-uitgifte komen in juni beschikbaar.

Facts & figures Windpark Nieuw Prinsenland

* Productie van ± 36,2 miljoen kWh groene stroom per jaar
* Voldoende om ruim 10.000 huishoudens jaarlijks te voorzien van groene stroom
* Vier Siemens SWT-3 turbines met rotordiameter 108m; ashoogte 89,5 m; vermogen 3,2 MW
* De bouw start met hei- en funderingswerkzaamheden. Medio juni 2015 worden de molens opgebouwd
* Vanaf september kan iedereen in Nederland stroom afnemen van het windpark met Pure Energie

Gerelateerde artikelen

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder

Green Energy Day: nu 68 van de 365 dagen per jaar groene energie

Duurzame energie

Wanneer we alle duurzame energie die we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken, is...

Lees verder