Nieuwsbrief Klimaatplein maart 2016

CO2-neutraal ondernemen

Nieuwe tool Klimaatplein: CO2-uitstoot reduceren met de Afvaltest

Afval is de grondstof voor morgen. Hoe beter we scheiden, hoe minder daardoor uitstoot van het broeikasgas CO2 wordt veroorzaakt. Hoe gaat jouw onderneming met afval om? Ontdek het met de test van Klimaatplein en Van Gansewinkel. Als dank voor het invullen van de test ontvang ja na afloop het ‘waardevol boekje’ over hoe we samen de milieubelasting op de wereld kunnen verkleinen en de waarde van afval kunnen maximaliseren. Start hier de test.

De maatschappelijk kosten van klimaatverandering

Wat kost het ons nu werkelijk wanneer er een ton van het broeikasgas CO2 in de lucht wordt uitgestoten? Welke factoren bepalen dat en hoe zou je die kosten nu direct bij de veroorzaker kunnen leggen? Hoeveel euro ben jij zelf eigenlijk bereid te betalen voor je impact op klimaatverandering? Bekijk antwoorden van anderen en geef hier jouw reactie.

Duurzame energietransitie op Ameland

Hoe verwezenlijk je een transitie naar duurzame energie? En dan niet in het laboratorium, maar in een echte leefgemeenschap? “Ameland heeft de ambitie uitgesproken om in 2020 zelfstandig in zijn energievoorziening te zijn,” vertelt burgemeester Albert de Hoop. “Dat willen we op dit eiland op een duurzame manier doen, dus niet met fossiele brandstof.” Lees hier hoe Ameland deze prestatie gaat leveren.

Zevende actiegerichte inspiratiemiddag Klimaatplein

Op donderdagmiddag 13 oktober vindt de alweer zevende actiegerichte inspiratiemiddag van het Klimaatplein plaats. Met als titel ‘De energietransitie in Nederland: kansen voor het bedrijfsleven’ laten we zien hoe we op weg kunnen naar een klimaatneutraal Nederland. We zijn te gast in de Malietoren bij VNO NCW/MKB Nederland te Den Haag. Het definitieve programma volgt, maar noteer deze middag alvast in je agenda!

Nieuwe partners Klimaatplein

In februari meldden PMP verzekeringsbureau voor milieuprojecten en Eneco Zonnepanelen zich aan als nieuwe partners. Heeft jouw organisatie producten of diensten die bijdragen aan minder klimaatverandering omdat ze besparen op energie of deze duurzaam opwekken? Wil je deze onder de aandacht brengen bij een ondernemend publiek? Sluit je dan aan bij ons bestaande partner-netwerk en etaleer je organisatie op het inmiddels meer dan 350.000 keer bezochte Klimaatplein! Meld je aan via info@klimaatplein.com.

Gerelateerde artikelen

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

CO2-neutraal ondernemen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

CO2-neutraal ondernemen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder

Van lineair naar circulair printen: welke voorwaarden zijn nodig voor succes?

Praktijkverhalen

Jaarlijks worden er miljoenen toners en cartridges verbruikt en vervolgens vernietigd. En dat is jammer,...

Lees verder