Onderzoek: Energiebedrijf Pure Energie scoort een 10 voor duurzaamheid

Duurzame energie

Als enige energiemerk mag Klimaatplein partner Pure Energie voor de 6e keer de titel ‘groenste energieleverancier van Nederland’ voeren. In het jaarlijkse onderzoek scoort Pure Energie opnieuw een 10 op alle onderdelen: Met welke bronnen wordt de stroom geproduceerd? Welke samenstelling heeft de stroom? En hoe groen zijn de investeringen van de energieleverancier?

Pure Energie levert alleen zelf opgewekte Nederlandse groene stroom uit zon en wind. Bovendien gaat 10% van de winst naar het Pure Energie Fonds, waarmee duurzame doelen in Nederland ondersteund worden. De overige 90% gaat naar nieuwe, groene energieprojecten. Zo plaatste Pure Energie al 71 windmolens in Nederland en maakte het vorig jaar bekend het grootste zonne-energieproject op dak van Europa te realiseren.

Duurzame keuze

Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie: “We zijn enorm trots voor de 6e keer op rij te zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Steeds meer mensen in Nederland zijn zich bewust van hun eigen invloed op duurzaamheid en kiezen écht groene stroom. Het jaarlijkse onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE naar de duurzaamheid van energieleveranciers draagt bij aan het bewustzijn en maakt inzichtelijk welke leveranciers nu écht groen bezig zijn. Dat is belangrijk, want alleen dan kan de consument en ondernemer goed vergelijken en een weloverwogen keuze maken”.

Strengere beoordeling

Bovenmars: ‘’Wat ons betreft mag de beoordeling wel wat strakker zijn. Je bent pas echt 100% groen als je zelf schone energie produceert. Niet als je het ergens anders inkoopt. Wij zijn momenteel de enige energieleverancier die alle stroom die we leveren, zelf op Hollandse bodem opwekken.’’

Zakelijk ook de groenste

Dit jaar is Pure Energie ook op zakelijk gebied voor het eerst uitgeroepen tot de allergroenste energieleverancier van Nederland. Samen met zakelijke klanten is Pure Energie op weg naar een duurzamer Nederland. Dat deze stappen haar vruchten afwerpen blijkt uit de certificering van meerdere kwaliteitscertificaten, zoals ISO 26000 en de CO₂-prestatieladder.

Ranglijst duurzaamheid stroomleveranciers

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks de stroomopwekking, investeringen, productie, levering en inkoop van stroom van energieleveranciers in Nederland. Elk onderdeel wordt beoordeeld op duurzaamheid op een schaal van 1 tot 10. Samen leveren deze onderdelen een eindcijfer op. Pure Energie > scoort als enige energiebedrijf voor de 6e keer op rij een 10 op alle onderdelen.

Foto’s: Pure Energie

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Energy Hub in Zeeland zorgt voor meer ruimte op elektriciteitsnet

Duurzame energie

Op Tholen in de provincie Zeeland is onlangs de eerste energy hub (e-hub) van Nederland...

Lees verder

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder