Ook de veegwagen gaat elektrisch rijden

CO2-neutraal ondernemen

Klimaatplein partner Van Doorn uit Geldermalsen ontving op 29 april de sleutels van de nieuwe elektrische veegwagen: de V65e. Een primeur, want het is de allereerste 100% elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland.

Elektrisch aangedreven

De V65e is de eerste 100% elektrisch aangedreven veegwagen in Nederland. De wagen is emissieloos en maakt de buitenruimte fluisterstil schoon. Dat maakt hem ook zeer geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom. De veegwagen heeft een uniek zuigsysteem waar een patent op rust, is even krachtig als diesel aangedreven machines en is 8 uur per dag inzetbaar. Zowel voor het lichte veegwerk (straatvuil), als voor het zware veegwerk in de wegenbouw.

Terberg Matec Nederland BV importeerde en leverde de V65e aan Van Doorn. De veegwagen werd gebouwd bij Bucher Municipal in Dorking.

Binnenkort in de verhuur

Van Doorn zal de V65e inzetten op haar eigen onderhoudscontracten. Daarnaast is de V65e te huur. Er is al veel belangstelling getoond voor deze duurzame elektrische veegwagen. Ook u kunt hem reserveren via planning[@]vandoornbuitenruimte.nl of 06 – 10 20 48 31.

Op de duurzame weg

De elektrische veegwagen bespaart op jaarbasis ruim 97 ton CO2 en 25.000 liter diesel. Geleidelijk wil Van Doorn overschakelen naar een milieuvriendelijk wagenpark om te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de toekomst. Al eerder investeerde Van Doorn in een elektrische werkbus, elektrische werktuigdrager, een e-Crafter en een elektrische knikmops. Daarnaast overweegt Van Doorn nog de aanschaf van elektrische vrachtauto’s en tractoren.

Gezamenlijke opgave

Circulair bouwen, energietransitie en klimaatadaptatie zijn de komende jaren centrale thema’s in de bouwsector. Het verduurzamen en vergroenen van de buitenruimte ziet Van Doorn als een gezamenlijke opgave van ons allemaal. Het bedrijf hoopt met deze innovatieve investering anderen te stimuleren om ook de groene weg op te gaan.

Specialist in de buitenruimte

De buitenruimte is het werkterrein van Van Doorn. Het bedrijf zet zich sinds 1963 dag en nacht in om de kwaliteit en de leefbaarheid van de buitenruimte in topconditie te houden en waar mogelijk te verbeteren en te vernieuwen. Van Doorn ontwerpt, vormt en onderhoudt (bedrijfs-)terreinen, infrastructuur en groenvoorzieningen in Nederland en België. Het bedrijf is specialist op het gebied van infrastructuur, verkeersmaatregelen, groenvoorzieningen en calamiteitenservice. Van Doorn is gevestigd in Geldermalsen en heeft meerdere nevenvestigingen in Nederland en België. 

 

Gerelateerde artikelen

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

CO2-neutraal ondernemen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

CO2-neutraal ondernemen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder

Van lineair naar circulair printen: welke voorwaarden zijn nodig voor succes?

Praktijkverhalen

Jaarlijks worden er miljoenen toners en cartridges verbruikt en vervolgens vernietigd. En dat is jammer,...

Lees verder