Pionier duurzaam ondernemen Al Gore naar Enschede

Duurzame energie

De voormalig vice-president van de Verenigde Staten, Al Gore, komt op 4 oktober naar Enschede. Hier opent hij de Nationale Conventie van Junior Chamber International (JCI) Twente, waarvoor nog speciale VIP-kaarten beschikbaar zijn.

De Nationale Conventie (NC) 2014 wordt de meest vooruitstrevende JCI bijeenkomst in Nederland tot nu toe. Op zowel ondernemend als milieutechnisch gebied belooft het programma een ware beleving te worden. Niemand minder dan Al Gore maakt dit jaar zijn opwachting tijdens het evenement. De Raedthuys Groep – met ‘100% Pure Energie’ verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland – maakt zijn aanwezigheid mede mogelijk.

Pionier duurzaamheid

Keynote Speaker Al Gore liet in 2006 de wereld op haar grondvesten schudden met de opzienbarende film “An Inconvenient Truth” over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Dit leverde hem het jaar erop de Nobelprijs voor de Vrede op. Nog steeds is Gore een pionier en visionair op het gebied van duurzaamheid, met een glasheldere boodschap: we moeten samenwerken aan een duurzame toekomst. Een boodschap die hoofdsponsor Pure Energie van Raedthuys graag verder wil uitdragen. “Al Gore is een spreker van wereldfaam en een autoriteit op het gebied van wereldwijde milieutechnische ontwikkelingen”, aldus Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en directeur van Raedthuys. “Wij zijn er trots op zijn komst naar Enschede mede mogelijk te maken. Onze visie sluit nauw aan op die van Gore: we moeten op een verantwoorde en schone manier energie produceren en zo de uitstoot van broeikasgassen terugdringen. Daarom leveren wij Pure Energie, energie voor een leefbare wereld.”

Korting voor bezoekers Klimaatplein.com

Tijdens de NC2014 spreekt Al Gore onder andere over de huidige ontwikkelingen in het kader van duurzaamheid. Speciaal voor de bezoekers van Klimaatplein.com biedt Pure Energie van Raedthuys – partner van het Klimaatplein – een korting van €350,- op de toegangsprijs (van €1250,- voor €900,- euro*). Het programma op 4 oktober is als volgt:

10:00 – 10:15                         Ontvangst op Universiteit Twente

10:15 – 11:00                         Toespraak Ruud Koornstra

11:00 – 11:30                         Koffie, thee en een versnapering

11:30 – 12:45                         Een eersterangs zitplaats bij de lezing van Al Gore

13:00 – 14:00                         De exclusieve receptie met Al Gore en een bijzondere netwerklunch

14:15 – 15:15                         Workshop ‘Groen Geld’

15:45 – 16:30                         Een sensationele spreker (n.t.b.)

17:00 – 18:00                         Borrel

*prijs exclusief BTW.

Interesse in het bezoeken van deze Nationale Conventie? Neem dan contact op met Lydia Wessels via l.wessels@raedthuys.nl

Rob van der Rijt en Al Gore Klimaatplein

Gerelateerde artikelen

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder

Green Energy Day: nu 68 van de 365 dagen per jaar groene energie

Duurzame energie

Wanneer we alle duurzame energie die we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken, is...

Lees verder