CO2-voetafdruk berekenen

Veel organisaties berekenen tegenwoordig hun jaarlijkse CO2-voetafdruk. Het gaat dan vooral om eigen stroom- en gasverbruik en de brandstoffen die nodig zijn voor vervoer op de weg of in de lucht. Door te onderzoeken wat binnen uw organisatie de meeste uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt, kunt u ook gericht maatregelen nemen om die uitstoot te verminderen. Met de CO2-calculator van het Klimaatplein kunt u zelf uw CO2-voetafdruk bepalen. Zie hieronder voor meer tips en de professionals die u verder kunnen helpen.

Bepaal en monitor uw CO2-voetafdruk

De organisaties onder aan deze pagina zijn specialisten in het bepalen en managen van de CO2-voetafdruk van uw organisatie, product of dienst. Zij brengen uw energieverbruik in kaart en geven de daarbij veroorzaakte broeikasgassen aan. Met het bepalen van uw CO2-voetafdruk creëert u bewustwording en kunt u gericht gaan besparen op energiekosten. Het is daarbij tevens mogelijk te monitoren wat genomen besparingsmaatregelen hebben opgebracht. Bedrijven die hun CO2 voetafdruk berekenen en daarop actie nemen zijn in staat om deze met circa 50% te verminderen binnen enkele jaren. Vraag onze partners eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Verifiëren van CO2-voetafdruk

Nadat u de voetafdruk van uw organisatie of product heeft bepaald is het mogelijk deze door een onafhankelijke organisatie te laten verifiëren. Met behulp van het verificatierapport dat daar uit voorkomt kunt u onomstotelijk en onderbouwd aantonen waar welke uitstoot van broeikasgassen binnen uw organisatie of product wordt veroorzaakt.

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Stimular Milieubarometer

Online milieuprestaties en CO2-voetafdruk meten met de milieubarometer.

Bespaar hier

Censo

Vertaalt energieverbruik in CO2-uitstoot en mogelijke besparingen.

Bespaar hier

DZyzzion

Brengt uw duurzame en klimaatneutrale ambities in de praktijk.

Bespaar hier

ImpactNow

Actiegericht inzicht op je gehele CO2-voetafdruk

Bespaar hier

Ook partner worden?

Heeft u oplossingen die onze bezoekers helpen met energiebesparing, duurzame opwek of CO2-reductie? Meld u dan nu als partner!

Word partner