Duurzaam (ver)bouwen

Bij nieuwbouw of grootschalige renovatie is het mogelijk om een pand aardgasloos en energieneutraal te maken. Duurzaam (ver)bouwen begin al bij de ontwerpfase waar gekozen kan worden voor duurzame, circulaire materialen en energie-efficiëncy. Zie hieronder meer tips en ideeën en vraag de op deze pagina genoemde partners van het Klimaatplein hoe ze u verder kunnen helpen.

Kenmerken van een duurzaam gebouw

Duurzame gebouwen kenmerken zich vaak door meervoudig ruimtegebruik en een ligging die heel natuurlijk past binnen de ruimtelijke indeling van de omgeving. Door duurzaam te bouwen voldoen de gebouwen ook na lange tijd nog aan de eisen die u dan stelt, kunnen ze van functie veranderen en blijven ze esthetisch boeiend.

Duurzaam bouwen loont

Duurzaam bouwen loont en kent vele mogelijkheden. Het is mogelijk om tot 50% op energieverbruik te besparen door middel van intelligente gebouw- en installatieconcepten. Start met het zelf opwekken van duurzame energie met behulp van zonne-energie en warmte-koudeopslag. Installeer energiezuinige verlichting en hergebruik ruimtes en materialen. Isoleer de muren, vloer en het dak van uw gebouw en maak gebruik van een hoogrendementsketel. De oplossingen zijn eindeloos en helpen u te besparen op energiekosten.

Bouwkosten en terugverdientijd

Ten opzichte van conventionele bouw ligt de initiële investering iets hoger, maar aantrekkelijke subsidie- en fiscale mogelijkheden compenseren het verschil in bouwkosten. Voeg daarbij de op termijn aanzienlijke besparing op energiekosten en de balans slaat door in het voordeel van duurzaam bouwen. Sommige maatregelen kennen al een terugverdientijd van slechts enkele maanden.

Maak nu de stap naar een groenere onderneming

Batenburg Techniek

Installatietechniek voor energiebesparing en CO2-reductie

Bespaar hier

Censo

Eenvoudig en investeringsvrij uw gebouw verduurzamen

Bespaar hier

ING Groenbank

Al aan een groenlening voor uw duurzame (nieuw)bouw gedacht?

Bespaar hier

Rabobank

Verduurzaam samen met ons uw bedrijfspand.

Bespaar hier

HEVO

Experts in verduurzaming vastgoed van bedrijven en instellingen.

Bespaar hier

Technische Unie

Technische groothandel voor slimme en duurzame oplossingen.

Bespaar hier