Slim met energie omgaan? Neem een voorbeeld aan de natuur.

Duurzame energie

Als het gaat om slim met energie omgaan, kunnen we nog veel leren van de natuur. Denk aan een vacht die isoleert, of een gladde huid die juist verkoelt. Of aan zonlicht benutten via fotosynthese en een holletje graven voor de winter. Het zijn maar een paar van de vele voorbeelden. Als wij – net als planten en dieren – ook goed leren omgaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben, verbruiken we minder energie. En wekken we wat we nodig hebben duurzaam op. Uit natuurlijke bronnen. Zo komt een groener Nederland elke dag een stapje dichterbij.

Greenchoice en Natuurmonumenten werken er samen keihard aan om steeds meer energie duurzaam en dichtbij op te wekken. Vergeleken met de rest van Europa is het aandeel duurzame energie in Nederland namelijk erg laag. Daarin willen wij samen verandering brengen, en zo Nederland sneller verduurzamen. We doen dat zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Stappenplan

De belangrijkste stap is dat mensen bewust omgaan met energie. Dat begint met besparen. Want de meest duurzame energie is de energie die je niet verbruikt. Daarna gaat het om kiezen voor 100% écht groene stroom. En dan het liefst zélf duurzaam opgewekt. Zo kan iedere organisatie en ieder huishouden zelf bijdragen aan een beter klimaat en een rijkere natuur.

De energie die we met z’n allen de komende tijd nog wél nodig zullen hebben, kan gelukkig ook 100% duurzaam opgewekt worden. En die is zeker niet duurder. Nu al komt 70% van de groene stroom van Greenchoice uit Nederland, uit zon, wind, water en biomassa. In 2020 willen wij dat dit 100% is. Samen ontwikkelen Greenchoice en Natuurmonumenten nieuwe initiatieven om nog meer energie uit de Nederlandse natuur op te wekken. Ook wordt de CO2-uitstoot van het gasverbruik van onze klanten gecompenseerd met bosprojecten.

Kortom: kiezen voor groen betekent in onze ogen dat mensen weten wat hun energieverbruik is, verspilling voorkomen en zelf duurzame energie opwekken. Om zo met elkaar te werken aan een schonere wereld. De natuur geeft ons letterlijk onze energie. Samen met Natuurmomenten geven wij op onze beurt graag ook iets terúg aan diezelfde natuur, en beschermen en koesteren we haar.

Kies als organisatie voor groene energie

Kies daarom met uw organisatie voor groene energie: die is duurzaam en niet duurder. Speciaal voor Natuurmonumenten-leden heeft Greenchoice een aanbieding om ook thuis te kunnen profiteren van duurzame energie, uit Nederland. Leden ontvangen van ons namelijk een extra korting, die kan oplopen tot wel €150 per jaar. De natuur krijgt daarmee meteen een extra zetje in de rug.

Foto: Rene Koster (c)

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Energy Hub in Zeeland zorgt voor meer ruimte op elektriciteitsnet

Praktijkverhalen

Op Tholen in de provincie Zeeland is onlangs de eerste energy hub (e-hub) van Nederland...

Lees verder

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder