‘Solar voor Syrië’: 1 voor 1

Duurzame energie

Solar voor syrië

Ook jij kent de beelden en de cijfers: de akelige oorlog in Syrië heeft inmiddels zo’n zeven miljoen mensen verdreven uit hun oude leven. Huis, bezit, werk, inkomen: alles zijn ze in een klap kwijtgeraakt. En, nog traumatischer, zeer velen hebben dierbaren verloren. Het aantal gewonden is nauwelijks meer te tellen, terwijl de medische voorzieningen barbaars slecht zijn.

Gevolgen van een steeds ondoorzichtiger gevecht tussen alle mogelijke strijdende partijen. Smerige geopolitiek. Religieuze machtsstrijden. Allemaal redenen om ons er maar liever niet mee te willen bemoeien. Maar ondertussen is het de grootste humanitaire ramp sinds decennia. En we staan er naar te kijken. Tja, wat kun je ook doen?

Wat kun jij doen?
Om dat gevoel van machteloosheid te doorbreken, en om in elk geval vanuit menselijk gezicht iets concreets te doen, beginnen wij vanaf 13 december de actie ‘Solar for Syria’. ‘Wij’ zijn de mensen achter WakaWaka, de meest efficiënte solar LED lamp annex oplader voor mobiele telefoons, radio, camera, Ipad etc. Voor elke WakaWaka die jij koopt, gaan wij precies dezelfde WakaWaka doneren aan het International Rescue Committee (IRC). Zij gaan er dan voor zorgen dat die WakaWaka’s goed terecht komen bij een vluchtelingengezin in een van de talloze kampen in en om Syrië.

Een teken van hoop
Het IRC heeft laten zien dat ze die distributie aankunnen. De afgelopen maanden hebben ze al 26.000 WakaWaka Powers gedistribueerd onder Syrische vluchtelingen. En de reacties die wij via hen krijgen zijn werkelijk zowel verscheurend als hartverwarmend: hoe idioot het hier in Nederland ook klinkt: vluchtelingen zien in de WakaWaka een teken van hoop. Het heeft hen de mogelijkheid om contact te (her)vinden met hun familie, om te weten waar/hoe je eten kunt krijgen, om soms levensbelangrijk nieuws te kunnen krijgen. En natuurlijk om niet meteen na zonsondergang in het pikkedonker te zitten.

Solar for Syria
De Syrische oorlog is een smerige, vooralsnog uitzichtloze ellende. Maar des te meer reden om die miljoenen vluchtelingen –gewone mensen, die een leven hadden zoals jij en ik- niet te laten stikken., maar een hart onder de riem te steken. Door ze gewoon concreet een beetje te helpen. En hoe simpel is dat? Door hen aan een WakaWaka te helpen krijg je er nota bene zelf ook een. Of andersom: door er een te kopen –voor Sinterklaas, Kerst, verjaarscadeau of zomaar- stel je ons in staat om precies zo’n zelfde WakaWaka te doneren.

Hoe? Ga naar www.solarforsyria.org  Dan kun je meteen een of meer WakaWaka’s bestellen.

Dank je wel!

Gerelateerde artikelen

95 procent bedrijventerreinen heeft nog geen visie op warmtetransitie

Duurzame energie

95 procent van de bedrijventerreinen in Nederland heeft nog geen specifiek plan gemaakt om zichzelf...

Lees verder

Fiscaal aantrekkelijk duurzame energie beschikbaar stellen voor werknemers

Duurzame energie

Samen met fiscale experts van EY heeft Klimaatplein partner HAASheat mogelijkheden ontdekt om werknemers en...

Lees verder

Uitdagend ontwerp zonnestroomsysteem voor nieuwbouwflat

Praktijkverhalen

Een nieuwbouwflat voorzien van een compleet zonnestroomsysteem, gekoppeld aan 127 woningen. Hoe doe je dat?...

Lees verder