Stimuleer natuur-inclusief werken met een groen bedrijfsuitje

CO2-neutraal ondernemen

“Elke kleine wandeling in de natuur is zowel voor body en mind een weldaad, die ik graag met ieder hardwerkend team wil delen”. Dit zegt Hetty Versnel, oprichter van De Groene Reis een organisatiebureau voor groene bedrijfsuitjes. “Ik merk dat mensen tot elkaar komen door samen buiten te zijn, gesprekken te voeren en de natuur te bewonderen. In Nederland is veel natuurexpertise die ik graag vertaal naar concrete acties op de werkvloer. Samen de natuur beleven door te voelen, ruiken, proeven maakt een enorme energie vrij. Met die vrijheid ontstaat ook ruimte voor de creativiteit om in oplossingen te denken. Verduurzamen betekent heel veel omdenken en dat is precies wat bij mij past, sterker nog het is voor mij vanzelfsprekend om buiten de gebaande paden te gaan.”

Los van beeldschermen de natuur in

“Met De Groene Reis neem ik teams mee naar buiten. In de buurt van elk bedrijf is een natuurterrein te vinden. Buiten wordt een team los gemaakt van de beeldschermen en gaan we al wandelend een paar games doen, want de natuurbeleving is fun!” Een teamuitje is er om de band te verstevigen, samen te werken en te lachen. Een teamuitje is interactief, waardoor je ook die andere kant van je collega’s naar voren ziet komen. Naast fun is er ook aandacht voor hersenkrakers, slimmeriken die de quizvragen kunnen beantwoorden en creativiteit.

Ieder seizoen een ander bedrijfsuitje

Wandelingen met De Groene Reis zijn in alle seizoenen te boeken, want juist die seizoenswisseling maakt het leven zo inspirerend. ’s Winters gaan we met de verrekijkers op stap om met typisch Hollandse vergezichten de horizon te verbreden. In de lente is de bloemenjacht favoriet en denken we over vruchtbaarheid. Inspiratie putten uit de natuur, brengt het beste in jouw team naar boven. Kies je voor een zomers Teamuitje, dan wordt het thema groei. Hoe groeit jouw team en is die groei duurzaam? Ook in de herfst kan je geweldige buitenervaringen met je team boeken.

Circulair ondernemen en natuur

Hetty Versnel geeft aan: “De gedachte aan circulariteit is in de natuur terug te vinden door naar paddenstoelen te kijken. Wist je dat deze afbrekers er het hele jaar zijn, maar zich alleen vertonen bij exact de juiste combi tussen temperatuur en vochtigheid? Kan je een vergelijking maken met jouw bedrijf? Welk afval hebben jullie en wie verwerkt dat?” De Groene Bedrijfsuitjes van De Groene Reis worden geheel aan de wensen van de klant aangepast en zijn ook een prima aansluiting op een product-presentatie of vergadering. 

Tijd voor actie

Anno 2021 is er genoeg gepraat over klimaat en milieu, het is nu tijd voor actie! Gaat jouw team beginnen met een mooi duurzaam project of zoek je inspiratie om te verduurzamen, dan is een Groen Bedrijfsuitje echt iets voor jullie. We hebben de afgelopen tijd veel thuisgewerkt of hybride, dan komt een Groen Bedrijfsuitje als geroepen. Dit uitje is niet alleen heel duurzaam, maar ook geheel Corona proof: buiten en op 1,5m!  Omdat een Teamuitje met De Groene Reis ook heel leerzaam is, kan het ook als training worden opgegeven.

Belangrijk om te weten: Er is altijd een plan B! Bij slecht weer gaan we naar een verrassende binnen locatie bij jullie in de buurt en doen daar een alternatieve “natuurbeleving”, waar je minstens zoveel groene energie uit haalt! 

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder