Op zoek naar duurzame koplopers op het Klimaatplein

CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein verzamelde de afgelopen 10 jaar heel veel praktijkverhalen van bedrijven die op het gebied van duurzaamheid koploper zijn. In diverse branches of sectoren ondernemen duurzame bedrijven die op het platform Klimaatplein.com zijn uitgelicht. Ben je op zoek naar inspiratie? Of wil je weten hoe een ander heeft verduurzaamd op bijvoorbeeld energie- of circulair gebied? Maak dan gebruik van de handige zoekfunctie op deze website.

Kantoorpanden moeten in 2023 naar minimaal energielabel C. In 2025 gaan de eerste steden van start met Zero-Emissie Stadslogistiek. En in heel Nederland vinden initiatieven plaats die gebruik maken van reststromen of andere circulaire mogelijkheden.  

Op het platform Klimaatplein.com staan ervaringen met duurzaam ondernemerschap centraal. Middels vele praktijkvoorbeelden van bedrijven of instellingen die al stappen hebben gezet laten wij andere ondernemers zien hoe het kan. Op basis daarvan kunnen zij een plan maken om zelf aan de slag te gaan met bijvoorbeeld energiebesparing of meer duurzame opwek. Dat verduurzamen niet moeilijk is en rendeert op diverse vlakken maken de vele interviews wel duidelijk.

Zoekfunctie duurzame bedrijven

Op het Klimaatplein staat rechts bovenin de website een loepje (rechts naast de button ‘Word Partner’). Wanneer je daar op klikt en bijvoorbeeld LED verlichting, Isolatie of Zonnepaneel invult krijg je alle verhalen over dat onderwerp die we de afgelopen 10 jaar hebben verzameld onder elkaar. Ook kun je op branche zoeken zoals Horeca, Metaal of Zorginstelling of op een andere zoekterm naar keus.

Mocht je zelf een goed verhaal hebben, laat ons dat dan weten. We vinden het altijd leuk om bijzondere en innovatieve verhalen te delen met onze achterban. Klik op deze link > om meer te weten over hoe het Klimaatplein bedrijven en instellingen inspireert en activeert om aan de slag te gaan met duurzaamheid.      

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder