Voorzitter Klimaatberaad ontvangt eerste exemplaar boek CO2-neutraal ondernemen

CO2-neutraal ondernemen

Voorzitter van het Klimaatberaad, de heer Ed Nijpels, ontving vandaag een eerste exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt bood hem het boek aan. Het boek geeft bedrijven en instellingen inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan wetgeving en klimaatbestendig ondernemerschap.

“De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest.” Aldus Van der Rijt. “Het boek biedt bedrijven en instellingen een vijf-stappenplan dat beschrijft hoe zij gestructureerd en met veel praktijkvoorbeelden de eigen CO2-uitstoot kunnen verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen. Maar ook inzicht krijgen in het verbruik van energie en wat gedragsverandering daarbij kan betekenen wordt belicht.”

Ed Nijpels: concrete handvatten nodig

De heer Nijpels gaf tijdens de boekoverhandiging aan hoe belangrijk het is dat organisaties concrete handvatten wordt geboden om te verduurzamen. “Dit boek beschrijft met voorbeelden hóe het kan. In veel bedrijven valt nog veel winst te behalen met energiebesparing. Door het ondernemers makkelijk te maken moet het lukken sneller meer resultaat te boeken. Alle hulp die ondernemers daar bij kunnen krijgen is welkom. Energie besparen loont altijd.”    

CO2 bespaartips

Auteur Rob van der Rijt is oprichter van het inmiddels meer dan een miljoen keer geraadpleegde Klimaatplatform Klimaatplein. Dit online platform biedt organisaties de tips, tools en concrete cases om de eigen impact op de opwarming van de aarde te verminderen. Vanuit inmiddels ruim tien jaar ervaring en honderden gesprekken met ondernemers schreef Van der Rijt dit boek. Veel van de CO2 bespaartips die worden genoemd komen ook terug in de informatieplicht energiebesparing die vanaf 1 juli 2019 geldt voor zo’n 125.000 bedrijven en instellingen in Nederland.

Een preview van het boek is hier te downloaden >

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder