Voorzitter VNO-NCW ontvangt 1.000e exemplaar boek CO2-neutraal ondernemen

CO2-neutraal ondernemen

Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, ontving vandaag het 1.000e exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’ van Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt. Het boek geeft bedrijven en instellingen inzicht in hoe zij dankzij energiebesparing en duurzame opwekking voldoen aan wetgeving en duurzaam ondernemerschap.

Praktische tips energiebesparing

Hans de Boer geeft aan hoe belangrijk het is ondernemers praktische aanknopingspunten te bieden om energiebewuster te ondernemen. ‘Dit boek illustreert met veel tips en voorbeelden hoe het kan. In veel bedrijven valt écht nog veel te verdienen met energiebesparing. Ze zijn het wettelijk ook verplicht om bepaalde maatregelen te nemen die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen. Door het ondernemers makkelijk te maken moet het lukken sneller meer resultaat te boeken. Dit boekje help daarbij’.

Stappenplan energiebewust ondernemen

‘De enorme aandacht voor klimaatbeleid, de wettelijke verplichtingen en de zoektocht naar concrete oplossingen zijn de aanleiding voor dit boek geweest,’ aldus auteur Rob van der Rijt. ‘Het boek biedt ondernemers een stappenplan dat illustreert hoe de eigen CO2-uitstoot is te verminderen. Energiebesparing en duurzame opwekking zijn dan belangrijke maatregelen die je kunt nemen. Mijn ervaring is ook dat het in kaart brengen van wat nu eigenlijk aan energie wordt verbruikt binnen een organisatie bewustwording creëert. En dat zet gegarandeerd aan tot het nemen van bespaarmaatregelen’. 

Duurzaam ondernemen leeft

Dat het boek nu al ruim 1.000 ondernemers heeft bereikt geeft aan dat het thema leeft. Ondernemers willen aan de slag met verduurzamen en kunnen daar soms best wat begeleiding bij gebruiken. Meer informatie over het boek en een gratis preview is via deze link te vinden.

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder