Webinar: De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie

CO2-neutraal ondernemen

Het belang van ESG (Environmental, Social, Governance) rapportage en verificatie neemt toe. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor duurzame praktijken en een verantwoorde bedrijfsvoering. Om de prestaties op ESG-gebied op een geloofwaardige manier te laten zien, is onafhankelijke verificatie van groot belang. Hierover organiseert Klimaatplein partner LRQA een webinar.

Inhoud webinar

In het Engelstalige webinar ‘De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie’ delen experts, Heather Moore en Olga Rivas, hun inzichten en ervaringen met verificatie in een breed aantal sectoren. Het webinar behandelt onderwerpen als; de verschillende niveaus van assurance die beschikbaar zijn, de aanpak van scope 3 emissies, wettelijke vereisten en best practices voor rapportage.

Voorkom greenwashing

Een van de belangrijkste voordelen van ESG-verificatie is dat het bedrijven in staat stelt om beschuldigingen van greenwashing te vermijden. Greenwashing verwijst naar het verschijnsel waarbij bedrijven zich ten onrechte voordoen als duurzaam, terwijl ze in werkelijkheid weinig doen om duurzaamheid te bevorderen. Verificatie biedt een mechanisme om de prestaties van bedrijven op ESG-gebied onafhankelijk te controleren, wat belanghebbenden meer vertrouwen geeft in de claims van het bedrijf.

Het webinar benadrukt ook het belang van rapportage op basis van duidelijke KPI’s en normen. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde meetmethoden en rapportagepraktijken, kunnen bedrijven hun prestaties beter benchmarken ten opzichte van hun concurrenten. Dit kan op zijn beurt helpen om best practices te identificeren en duurzaamheidsinitiatieven in de supply chain te bevorderen.

Tenslotte biedt het webinar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een live Q&A sessie met de experts, waarbij deelnemers de kans krijgen om hun specifieke vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in de praktische aspecten van ESG-verificatie.

Waardevolle inzichten

Expert Olga Rivas over het webinar: “In het kort biedt het webinar ‘De grondbeginselen van ESG-rapportage en -verificatie’ waardevolle inzichten en advies over hoe bedrijven hun duurzaamheidsprestaties op een robuuste en geloofwaardige manier kunnen communiceren en verifiëren. Het biedt een uitstekende gelegenheid voor bedrijfsmanagers en professionals op het gebied van duurzaamheid om hun kennis te vergroten en best practices te delen.”

Praktisch deelnemen

Het webinar gaat plaatsvinden op donderdag 23 maart om 16:00 uur. Kan je niet aanwezig zijn bij het webinar? Geen zorgen, registreer gerust, want deelnemers krijgen nadien de mogelijkheid om alles terug te kijken. Wil je ook deelnemen aan het webinar? Registreren kan via deze link >

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder