Whitepaper: In 4 stappen je CO2-voetafdruk reduceren

CO2-neutraal ondernemen

Als we willen voorkomen dat we steeds harder getroffen worden door klimaatverandering, moeten we nú in actie komen. Dit betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder zullen moeten inperken. Maar: hoe pak je dat nou aan als bedrijf? Om je hierbij te helpen, heeft Klimaatplein-partner FairClimateFund recent een whitepaper gepubliceerd.

Het akkoord van Parijs (2015) is de belangrijkste leidraad bij het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. In dit akkoord spraken 195 landen af dat de grens in ieder geval bij maximaal 2 graden opwarming ligt en dat we ernaar moeten streven deze te beperken tot 1,5 graden. De uitstoot van broeikasgassen moet drastisch verminderen en in 2050 moet de netto-uitstoot nul zijn. Een forse opgave die verregaande maatregelen vereist voor iedere sector en ieder bedrijf.

Tegelijk biedt CO2-reductie ook kansen voor het bedrijfsleven: denk aan het reduceren van kosten, het verminderen van risico’s en de ontwikkeling van nieuwe toekomstbestendige businessmodellen.

Klimaatdoelen halen

Steeds meer bedrijven willen hun bijdrage leveren aan het Parijse akkoord. Het 4-stappenplan in de whitepaper van FairClimateFund helpt je om een realistisch doel te stellen en concrete stappen te ontwikkelen om je doel ook daadwerkelijk te realiseren. De stappen zijn als volgt:

1) CO2-voetafdruk bepalen,
2) doelen bepalen,
3) reduceren en
4) compenseren

Meer weten? Download de white paper hier >

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

CO2-neutraal ondernemen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

CO2-neutraal ondernemen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder