Whitepaper: In 4 stappen je CO2-voetafdruk reduceren

CO2-neutraal ondernemen

Als we willen voorkomen dat we steeds harder getroffen worden door klimaatverandering, moeten we nú in actie komen. Dit betekent dat we de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder zullen moeten inperken. Maar: hoe pak je dat nou aan als bedrijf? Om je hierbij te helpen, heeft Klimaatplein-partner FairClimateFund recent een whitepaper gepubliceerd.

Het akkoord van Parijs (2015) is de belangrijkste leidraad bij het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. In dit akkoord spraken 195 landen af dat de grens in ieder geval bij maximaal 2 graden opwarming ligt en dat we ernaar moeten streven deze te beperken tot 1,5 graden. De uitstoot van broeikasgassen moet drastisch verminderen en in 2050 moet de netto-uitstoot nul zijn. Een forse opgave die verregaande maatregelen vereist voor iedere sector en ieder bedrijf.

Tegelijk biedt CO2-reductie ook kansen voor het bedrijfsleven: denk aan het reduceren van kosten, het verminderen van risico’s en de ontwikkeling van nieuwe toekomstbestendige businessmodellen.

Klimaatdoelen halen

Steeds meer bedrijven willen hun bijdrage leveren aan het Parijse akkoord. Het 4-stappenplan in de whitepaper van FairClimateFund helpt je om een realistisch doel te stellen en concrete stappen te ontwikkelen om je doel ook daadwerkelijk te realiseren. De stappen zijn als volgt:

1) CO2-voetafdruk bepalen,
2) doelen bepalen,
3) reduceren en
4) compenseren

Meer weten? Download de white paper hier >

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder