Win het boek ‘CO2-neutraal ondernemen – zo doe je dat!’

CO2-neutraal ondernemen

Olof van der Gaag, directeur van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), ontving vandaag het 2.500e exemplaar van het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’. Klimaatplein-oprichter Rob van der Rijt overhandigde hem op digitale wijze het boek vol tips over energiebesparing en duurzame opwek. Bezoekers van het Klimaatplein kunnen een van de vijf beschikbaar gestelde boeken winnen.

“Het boek biedt bedrijven en instellingen een praktisch stappenplan dat illustreert hoe de eigen CO2-uitstoot is te verminderen. Energiebesparing en duurzame opwek zijn dan wezenlijke acties die je kunt nemen.” aldus auteur Rob van der Rijt.

“En dat sluit weer goed aan bij onze missie” geeft Olof van der Gaag aan. “De NVDE maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. En daar hebben we alle krachten en doelgroepen in de samenleving voor nodig. Dit boek illustreert met tips en voorbeelden hoe verduurzaming op bedrijfsniveau kan.

Energiebewust ondernemen leeft

Dat het boek nu al ruim 2.500 ondernemers heeft bereikt geeft aan dat ‘energiebewust ondernemerschap’ leeft. “Het geeft mij persoonlijk een erg goed gevoel te weten dat er nu al zo veel organisaties via dit boek geïnspireerd en geactiveerd zijn geraakt om eigen uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Wat mij betreft gaan we op naar de 5.000 bedrijven en instellingen die er op deze wijze invulling aan gaan geven.” Meer informatie over het boek en een gratis preview is via deze link te vinden.

Bezoekers van het Klimaatplein kunnen een van de vijf beschikbaar gestelde boeken winnen. Mail daarvoor de woorden ‘winactie boek’ naar info(apenstaartje)klimaatplein.com.

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder