Winnaars Climate Makeover bekend!

CO2-neutraal ondernemen

De winnaars van de Climate Makeover, een wedstrijd van MVO Nederland en Klimaatplein.com, zijn bekend! Het zijn Iedema Projectstoffering uit Appelscha, bouwbedrijf Vrouwe in Assendelft, de gemeente Leiden en de hulporganisatie ZOA. Met hulp van het Klimaatplein gaan deze organisaties zo snel mogelijk over naar volledig klimaatneutraal. Het Klimaatplein volgt de Climate Makeover winnaars het hele komende jaar en doet verslag van het traject op haar website.

Motivatie klimaatneutraal ondernemen

De winnaars van de Climate Makeover zijn zeer gedreven om zo snel mogelijk klimaatneutraal te worden en hun enthousiasme te delen: “Wij werken in een branche waar de verwerkende bedrijven zeer weinig duurzaamheidsactiviteiten ontplooien. We willen naast het verbeteren van onze eigen processen ook een inspiratie zijn voor de branche”, zegt Marco Kotteman van Iedema Projectstoffering. Peter Vrouwe, directeur van Bouwbedrijf Vrouwe: “We zijn naar mijn idee goed bezig met afval scheiden, hergebruik en energie. We zouden graag een volgende stap maken. Met een beetje hulp naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering, dat zou mij erg trots maken.”

Groene Top Trein

De winnaars van de Climate Makeover krijgen niet alleen advies, maar mogen ook mee in de Groene Top Trein die op 27 november door Nederland rijdt, voorafgaand aan de VN Klimaattop in Parijs. Deze trein zit vol reizigers met initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan al deze initiatieven.

Wat kun jij doen?

De wereld stevent af op een gemiddelde temperatuurstijging van meer dan twee graden halverwege deze eeuw, met desastreuze klimaatverandering als gevolg. Bedrijven hebben een groot aandeel in het verbranden van fossiele grondstoffen, dus de positieve impact door klimaatneutraal te gaan ondernemen is groot. “De mogelijkheden om hier als organisatie vandaag al concreet mee te starten zijn divers en groot in aantal. En het mooie is dat het niet alleen goed is voor het klimaat, maar het levert je ook nog eens kostenbesparing op”. Aldus Rob van der Rijt van Klimaatplein.com. Michel Schuurman, programmamanager Planet bij MVO Nederland: “Studies laten onomstotelijk zien dat organisaties die werken aan CO2-reductie financieel beter renderen. Bewust omgaan met energie gaat uiteindelijk gewoon om goed ondernemerschap.”

Meer weten over klimaatneutraal ondernemen en direct binnen jouw organisatie aan de slag? Gebruik dan het gratis 5-stappenplan naar klimaatneutraal ondernemen.

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder