Zonnepanelen en isolatie als secundaire arbeidsvoorwaarden

Duurzame energie

Naast de reguliere secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er steeds meer werkgevers die kijken naar hoe zij medewerkers kunnen helpen met verduurzaming. Zonnepanelen en isolatie voor het personeel dragen bij om de gestegen energielasten te kunnen blijven betalen.

Voor werkgevers is het belangrijk dat medewerkers duurzaam en comfortabel kunnen wonen, met betaalbare woonlasten. Om te helpen bij het terugdringen van gas- en stroomverbruik hebben werkgevers nu verschillende mogelijkheden die zij medewerkers kunnen aanbieden:

  • Een hybride warmtepomp
  • Zonnepanelen op het dak
  • Het huis isoleren
  • Een thuisbatterij aanschaffen.

Kiest een werkgever voor dit soort duurzame secundaire arbeidsvoorwaarden, dan geeft deze de werknemer een wederkerende besparing.

Hybride warmtepomp

Het Hybride Warmtepomp Plan van HAASheat lijkt op het Fietsplan maar dan in een duurzaam jasje. De werkgever biedt de mogelijkheid om via werk een hybride warmtepomp aan te schaffen waarbij tot 70% op gas en dus kosten is te besparen.
 
Naast de hybride warmtepomp kan de werkgever nu ook kiezen om zonnepanelen en isolatie aan te bieden (begin volgend jaar gevolgd door de thuisbatterij). 

Zonnepanelen voor het personeel

Met het plaatsen van zonnepanelen beginnen werknemers direct met het besparen op de elektriciteitsrekening. Zonnepanelen wekken namelijk elektriciteit op vanuit zonlicht, waardoor er geen of weinig elektriciteit meer nodig is vanuit het net! Zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren enorm omhooggegaan in het rendement dat ze leveren per paneel, waardoor er ook minder panelen nodig zijn per woning dan een aantal jaar geleden.

Een werknemer kan, net als bij de hybride warmtepomp, zijn voordeel berekenen op SAASsolar.nl en ook 50% korting op de aanschaf van zonnepanelen krijgen wanneer deze via SAASsolar.nl worden besteld.

Isoleren thuis

Het isoleren van je woning is ook kostentechnisch zeer interessant. Door een woning goed te isoleren kan er tot wel 30% worden bespaard op het gasverbruik en de bijkomende kosten. Ook het isoleren van je woning kan met je werknemersvoordelen via ISOlaas.nl.

Thuisbatterij

Hoe fijn zou het zijn om de energie die zonnepanelen opwekken ook ’s avonds en ’s nachts te kunnen gebruiken? Dat kan door deze energie op te slaan in een thuisbatterij. Hierdoor word je onafhankelijk en kun je jezelf voorzien van energie, ook wanneer de zonnepanelen geen energie leveren. De thuisbatterij als secundaire arbeidsvoorwaarde volgt begin volgend jaar.

Samenwerking met FiscFree®

HAASheat en SAASsolar behoren ook tot de keuzemogelijkheden van FiscFree®! FiscFree® is de grootste aanbieder van extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel in Nederland. Beide partijen bundelen hun krachten en staan klaar voor ruim 2500 ondernemingen die reeds pc’s, notebooks en mobiele telefoons met fiscale voordelen hebben aangeboden aan hun medewerkers.

 

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Energy Hub in Zeeland zorgt voor meer ruimte op elektriciteitsnet

Duurzame energie

Op Tholen in de provincie Zeeland is onlangs de eerste energy hub (e-hub) van Nederland...

Lees verder

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder