Bijeenkomst aardgasloos ondernemen

Inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

Dinsdagmiddag 24 april organiseren Klimaatplein, Greenchoice en de stad Rotterdam een inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen. Als concrete werkcase voor deze bijeenkomst wordt bedrijventerrein Schiebroek te Rotterdam gebruikt.

Wat hebben ondernemers hier nodig om binnen drie jaar van het aardgas te zijn? Welke van deze bedrijven kunnen de transitie maken en welke zullen verdwijnen? Wat gaat deze transitie kosten en wie gaat dit betalen? Maar ook: Welke ‘business-opportunities’ gaan hier ontstaan?

Onder leiding van een team van experts gaan ondernemers in snelkookpan-sessies aan de slag om oplossingen te vinden voor dit bedrijventerrein. Gaan ze eruit komen en wat zijn dan de oplossingen? Bent u ondernemer in Rotterdam of partner van Klimaatplein of Greenchoice?

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 24 april in het voormalig bouwcentrum van Rotterdam, nu hoofdkantoor van Greenchoice. Adres: Kruisplein 15. Op 3 minuten lopen van Rotterdam CS. Er is tevens beperkte parkeergelegenheid.

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, lees hier de aanbevelingen en tips voor een aardgasvrij bedrijfsterrein > .

Via onze nieuwsbrief > houden we u graag op de hoogte van de organisatie van toekomstige bijeenkomsten.

Het programma is als volgt:

14.00-14.20 Inloop

14.20-14.25 Introductie & Welkom

14.25-15.00 Kort filmpje en inspirerende lezing door weerman en klimaatspecialist Reinier van den Berg

15.00-15.30 Werkwijze en situatieschets met Marieke van den Hoek, CCO Greenchoice & Edwin Markus directeur bedrijventerrein Schiebroek

15.30-16.35 Zoektocht naar oplossingen aardgasloos ondernemen diverse werkgroepen met behulp van Canvas model

16.35-17.05 Terugkoppeling per werkgroep. Oplossingen worden beoordeeld door deskundige jury

17.05-17.15 Hoe nu verder? Wie gaat wat en wanneer doen?

17.15-19.00 Napraten + borrel met stevige hapjes