Met Climate Makeover voldoen aan wettelijke verplichting energiebesparing

Praktijkverhalen

Bedrijven en instellingen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat om organisaties met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten. Bedrijven moeten alle erkende maatregelen nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Deze energiebesparing levert ten opzichte van de investering al snel geld op.

Met een Climate Makeover voldoet je onderneming aan de deze wettelijke verplichting terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart.

Uitbreiding erkende maatregelen

De erkende maatregelen energiebesparing zijn sinds 1 juli 2017 uitgebreid met beheer- en onderhoudsmaatregelen. Ook gelden de maatregelen voor meer sectoren. Ook zij kunnen nu dus geld verdienen met energiebesparing.

De doelmatige beheer- en onderhoudsmaatregelen (dbo’s) hebben dezelfde verplichte status als de technische maatregelen, maar beschrijven meer manieren van gedrag en beheer. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken en zo zuinig mogelijk instellen van een ventilatiesysteem. Het is slim om energiebesparing te beginnen met de dbo’s. Bedrijven kunnen soms wel 20 tot 30% energie besparen. Zonder daarvoor dure investeringen te doen.

Meer sectoren

Nu staan ook hotels, restaurants, sport en recreatie, de mobiliteitsbranche, de levensmiddelenindustrie en de agrarische sector op de lijst met erkende energiemaatregelen. Omdat de maatregelen zijn erkend is er geen discussie over het nut ervan, daarmee voorkom je dat je in verkeerde maatregelen investeert.

Climate Makeover

Kosten besparen terwijl je duurzamer onderneemt én aan de wet voldoet. Professionele adviseurs van het Klimaatplein starten een Climate Makeover met het verkrijgen van inzicht in de CO2-voetafdruk van je organisatie. Dan geven zij advies over energiebesparing die je bij uitvoering meteen helpt voldoen aan de wettelijke verplichting voor energiebesparing. Ga je zelf duurzaam energie opwekken? Of koop je het groen in? Hoeveel kan je de uitstoot van CO2 daarmee reduceren? Wij brengen dit alles in kaart met de Climate Makeover >. Neem voor aanvullende vragen hierover contact met ons op, wij gaan graag voor u aan de slag!

Beelden: Shutterstock.com en Citymarketing Tilburg

Gerelateerde artikelen

Tissues als circulair bouwmateriaal op de VU Amsterdam

Praktijkverhalen

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam verzamelt sinds kort papieren tissues apart in voor recycling. Dit...

Lees verder

Ziggo Dome kiest voor duurzame energie van energiecoöperaties

Praktijkverhalen

Sinds dit jaar is om | nieuwe energie de energieleverancier van de Ziggo Dome. Deze...

Lees verder

Innovatieve stappen in de bouwsector voor een fossielvrije toekomst

Praktijkverhalen

De verduurzamingsuitdagingen waar Nederland voor staat zijn enorm. Hoe kijken bouwexperts binnen de sector hier...

Lees verder