Met Climate Makeover voldoen aan wettelijke verplichting energiebesparing

Praktijkverhalen

Bedrijven en instellingen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat om organisaties met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten. Bedrijven moeten alle erkende maatregelen nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Deze energiebesparing levert ten opzichte van de investering al snel geld op.

Met een Climate Makeover voldoet je onderneming aan de deze wettelijke verplichting terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart.

Uitbreiding erkende maatregelen

De erkende maatregelen energiebesparing zijn sinds 1 juli 2017 uitgebreid met beheer- en onderhoudsmaatregelen. Ook gelden de maatregelen voor meer sectoren. Ook zij kunnen nu dus geld verdienen met energiebesparing.

De doelmatige beheer- en onderhoudsmaatregelen (dbo’s) hebben dezelfde verplichte status als de technische maatregelen, maar beschrijven meer manieren van gedrag en beheer. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken en zo zuinig mogelijk instellen van een ventilatiesysteem. Het is slim om energiebesparing te beginnen met de dbo’s. Bedrijven kunnen soms wel 20 tot 30% energie besparen. Zonder daarvoor dure investeringen te doen.

Meer sectoren

Nu staan ook hotels, restaurants, sport en recreatie, de mobiliteitsbranche, de levensmiddelenindustrie en de agrarische sector op de lijst met erkende energiemaatregelen. Omdat de maatregelen zijn erkend is er geen discussie over het nut ervan, daarmee voorkom je dat je in verkeerde maatregelen investeert.

Climate Makeover

Kosten besparen terwijl je duurzamer onderneemt én aan de wet voldoet. Professionele adviseurs van het Klimaatplein starten een Climate Makeover met het verkrijgen van inzicht in de CO2-voetafdruk van je organisatie. Dan geven zij advies over energiebesparing die je bij uitvoering meteen helpt voldoen aan de wettelijke verplichting voor energiebesparing. Ga je zelf duurzaam energie opwekken? Of koop je het groen in? Hoeveel kan je de uitstoot van CO2 daarmee reduceren? Wij brengen dit alles in kaart met de Climate Makeover >. Neem voor aanvullende vragen hierover contact met ons op, wij gaan graag voor u aan de slag!

Beelden: Shutterstock.com en Citymarketing Tilburg

Gerelateerde artikelen

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Praktijkverhalen

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Ook lagere energiekosten belangrijk voor huurders vastgoed

Praktijkverhalen

In dit praktijkverhaal spreken we met Robert van de Vorst, mede-eigenaar van Braintown, en vastgoedmanager...

Lees verder

Het kan: energie besparen in de zware bouw

Praktijkverhalen

Het lijkt een contradictie: duurzaam handelen in de nog altijd fossiel aangedreven bouw. Van den...

Lees verder