Inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

Duurzame energie

Stel je eens voor: Na de zoveelste aardbeving stopt Groningen met het leveren van aardgas en andere landen willen ons vanwege politieke redenen niet meer van aardgas voorzien. Bovendien blijkt dat klimaatdoelen nu echt gehaald moeten worden om Nederland boven water te houden. Nederlandse bedrijven moeten daarom binnen drie jaar van het aardgas af.

Zo moeilijk is dit niet voor te stellen toch? De grootste 200 verbruikers van aardgas zijn door minister Wiebes al bevolen om te stoppen met Gronings gas. Bovendien komt er een nieuw Nederlands klimaatakkoord en wordt de handhaving op duurzame energiemaatregelen verscherpt. Daarom organiseren het Klimaatplein, de stad Rotterdam en Greenchoice de inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen, hoe doe je dat?

Als concrete werkcase voor deze aardgasloze uitdaging wordt bedrijventerrein Schiebroek in Rotterdam gebruikt. Een bedrijventerrein waar zowel dienstverlenende als productiebedrijven zijn gehuisvest. Ze gebruiken aardgas voor bijvoorbeeld ruimteverwarming, productieprocessen en het opwarmen van water.

Wat hebben deze ondernemers nodig om binnen drie jaar van het aardgas te zijn? Welke van deze bedrijven kunnen de transitie maken en welke zullen verdwijnen? Wat gaat deze transitie kosten en wie gaat dit betalen? Maar ook: Welke ‘business-opportunities’ gaan hier ontstaan?

Inspiratiebijeenkomst 24 april te Rotterdam

Onder leiding van een team van experts gaan ondernemers in werkgroepen aan de slag om oplossingen te vinden voor dit bedrijventerrein. Gaan ze eruit komen en wat zijn dan de oplossingen? Bent u ondernemer in Rotterdam of partner van Klimaatplein.com of Greenchoice? Meld u dan nu aan voor deze bijeenkomst!

Deze vindt plaats op dinsdagmiddag 24 april in het voormalig bouwcentrum van Rotterdam, nu hoofdkantoor van Greenchoice. Meer informatie over het programma en de wijze van aanmelding vindt u hier >

Gerelateerde artikelen

Dankzij energiesimulatie slim besparen en duurzaam opwekken

Duurzame energie

Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met...

Lees verder

Netcongestie: oplossingen voor het volle elektriciteitsnet

Duurzame energie

Net zoals het wegennet kan kampen met files, kan ook het elektriciteitsnet te maken krijgen...

Lees verder

Green Energy Day: nu 68 van de 365 dagen per jaar groene energie

Duurzame energie

Wanneer we alle duurzame energie die we dit jaar produceren achter elkaar zouden gebruiken, is...

Lees verder