Nieuwe Energy Hub in Zeeland zorgt voor meer ruimte op elektriciteitsnet
Praktijkverhalen
Op Tholen in de provincie Zeeland is onlangs de eerste energy hub (e-hub) van Nederland...
Met een energiesimulatie kunnen bedrijven middels een digital twin de eigen energie-infrastructuur volledig nabootsen. Vervolgens kan met behulp van simulatie nauwkeuring de impact van mogelijke energie-efficiëntiemaatregelen worden gemeten. Steeds meer bedrijven willen vanwege gestegen energiekosten, netcongestie en wettelijke verplichtingen weten welke activiteiten het meest bijdragen aan het verminderen van energieverbruik. Zo kunnen ze dan toch duurzame groeiambities behalen.
Energiesimulaties leveren input voor technische inhoud en schatten de totale kosten van een energieproject, waaronder initiële investeringen, operationele kosten en onderhoudskosten over de levensduur. Een nauwkeurige kostenraming is cruciaal voor weloverwogen investeringsbeslissingen. Een gedetailleerde energiesimulatie is ook waardevol voor het aantrekken van financiering. Investeerders en financiële instellingen tonen meer vertrouwen wanneer er duidelijke en geloofwaardige simulatieresultaten beschikbaar zijn.
Voor hernieuwbare energieprojecten, zoals zonne- of windenergie, voorspelt een energiesimulatie de opbrengst op basis van variabelen zoals zonuren, windkracht en lokale factoren. Deze data zijn cruciale informatie voor het beoordelen van de financiële haalbaarheid van dergelijke projecten. Bovendien beoordeelt de energiesimulatie de verwachte vermindering van de CO2- of koolstofvoetafdruk als gevolg van het geplande energieproject.
Het is mogelijk om via Klimaatplein partner Batenburg Techniek een eigen energiesimulatie te plannen. Daarmee krijgt u inzicht in uw toekomstige energiestromen en wat dit betekent voor eigen opwek, opslag, distributie en energiemanagement. Plan die energiesimulatie hier >