Energiebesparende muurverf voor een duurzamer kantoor

Energiebesparing

Er zijn veel manieren om als ondernemer energie te besparen in kantoor of bedrijfsgebouw. Er zijn de bekende opties zoals goede isolatie of efficiëntere verlichting, maar er zijn ook minder bekende opties. Een daarvan is energiebesparende muurverf. Dat is een maatregel die relatief simpel is en tegelijkertijd een waardevolle toevoeging is voor een kantoor of bedrijfsgebouw.

Met reguliere muurverf verven we de muren, maar treden er geen positieve energetische neveneffecten op. Het draagt niet bij aan de besparing van energie en het houdt een kantoor niet warmer in de winter en koeler in de zomer.

Energiebesparende muurverf

energiebesparende innovatieEnergiebesparende muurverf bevat keramische bolletjes, een technologie die is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van de Space Shuttle. Hierdoor legt de verf een isolerende laag op de muur, waardoor warmte niet langer grotendeels verloren gaat via de muren maar wordt gereflecteerd via muren en plafond, terug de ruimte in. De muren stralen warmte af en de warmte wordt beter behouden. Voordeel is ook dat warmte in de ruimte zo gelijkmatiger wordt verdeeld, waardoor er veel minder of geen sprake meer is van koude lucht aan de grond en warme lucht aan het plafond.

Warmteverdeling

Door de goede warmteverdeling en directe warmtestraling werkt de muurverf energiebesparend en brengt het de energiekosten omlaag. De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt in vergelijking met een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met deze verf. Er hoeft dus minder gestookt te worden om het aangenaam warm te hebben, wat zorgt voor een directe besparing op de stookkosten tot 10% in de met de verf behandelde ruimtes.

Hogere isolatiewaarde

Tot slot onttrekken de keramische bolletjes in de verf het vocht uit de muren, wat de isolatiewaarde verhoogt. 4% méér vocht leidt namelijk tot een daling van de isolatiewaarde van 50%. Daarnaast kan een ruimte met droge wanden sneller opwarmen. Ook hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en wordt energie bespaard.

Het is een simpele maatregel die bij elk type verwarming van toegevoegde waarde is. De gewenste temperatuur wordt eerder bereikt en de thermostaat zal daardoor eerder afslaan.

Meer informatie over dit energiebesparende product is te vinden op www.thuisbaas.nl

ThuisBaas is een initiatief van Urgenda en selecteert – zonder winstoogmerk en onafhankelijk – hoogwaardige producten voor energieneutrale gebouwen.

 

Gerelateerde artikelen

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder

Energiebewust en duurzaam ondernemen? Koffiebranderij Hesselink doet het gewoon.

Praktijkverhalen

Gerrit Hesselink komt, zo zegt hij zelf, uit een echt koffiebrandersgeslacht. Hij is de vierde...

Lees verder