Erkende maatregelen voor energiebesparing

Energiebesparing

In de wet is een artikel opgenomen dat bedrijven verplicht energiebesparende maatregelen te nemen die je in vijf jaar kunt terugverdienen. Aan de praktische uitvoering van deze wet schort alleen nog het een en ander. In het Energieakkoord voor duurzame groei zijn nu afspraken gemaakt voor verbetering.

Eenvoudig besparing realiseren

Ondanks dat er al veel initiatieven door gemeenten en het bedrijfsleven zijn ontplooid met betrekking tot energie-efficiëntieverbetering, geldt dat dit niet vanzelf gaat. Uit onderzoek is gebleken dat gemeenten te weinig aandacht besteden aan energie-efficiëntie tijdens toezicht en handhaving. Een significant energiebesparingspotentieel blijft hierdoor onbenut. En dat is jammer omdat het voor ondernemers nu juist zo interessant en simpel is om met besparing aan de slag te gaan.

Concrete maatregellijsten voor energiebesparing

Er zijn nu eindelijk erkende concrete maatregellijsten die ondernemers kunnen helpen om energie te besparen. Die erkende maatregelen kunnen allemaal binnen 5 jaar worden terugverdiend. Hierdoor wordt het voor de ondernemer makkelijk om energie en dus kosten te besparen. Dit schept meer duidelijkheid voor bedrijven en voor de gemeenten, waardoor de uitvoering van de wet makkelijker verloopt.

Hulpmiddelen

Op het Klimaatplein is speciaal voor ondernemers een gratis 5-stappenplan te doorlopen waarbij alles op het gebied van energiebewust ondernemen wordt aangeboden. Ondersteunt met filmpjes van experts, enkele rekentools en tientallen quick wins voor energiebesparing kunnen organisaties direct zelf aan de slag. Ook de gemiddelde terugverdientijd van energiebesparende maatregelen staan vermeld, zodat je kunt zien vanaf welk moment het voor jouw bedrijf financieel rendeert. En afgezien van het financieel rendement draagt energiebesparing natuurlijk ook bij aan minder uitstoot van CO2… en dus aan een duurzamer wereld!

Gerelateerde artikelen

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder

Energiebewust en duurzaam ondernemen? Koffiebranderij Hesselink doet het gewoon.

Praktijkverhalen

Gerrit Hesselink komt, zo zegt hij zelf, uit een echt koffiebrandersgeslacht. Hij is de vierde...

Lees verder