Flexibel isolatiemateriaal met Cradle to Cradle certificaat

Energiebesparing

Als eerste flexibele isolatiemateriaal heeft ThermaSmart PRO het Cradle to Cradle® bronze certificaat verworven. Deze primeur viel Klimaatplein-partner Thermaflex ten deel tijdens de vakbeurs Building Holland in Amsterdam. De Cradle to Cradle® certificering is een internationale erkenning dat het product verantwoord is geproduceerd en een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Voor een opdrachtgever is Cradle to Cradle® leidingwerk en isolatie één van de eerste stappen in het bereiken van een BREEAM of LEED-gecertificeerd gebouw.

In de bouw klinkt de vraag om aantoonbaar kwalitatieve en veilige materialen steeds luider. Het Cradle to Cradle® certificaat onderbouwt dit streven. Cradle to Cradle® verzekert de opdrachtgever van het toepassen van een duurzaam materiaal, waarvan de grondstoffen ook bij toekomstige recycling herbruikbaar zijn. Dat betekent dat de hoeveelheid afval afneemt en dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Ook de onroerend goed eigenaar profiteert, omdat de objectwaarde stijgt wanneer de juiste materialen zijn toegepast. Denk aan veiligheid, kwaliteit, levensduur en de hoge restwaarde. Voor de bewoners is het bovendien plezierig werken of leven in een gezond gebouw.

Thermaflex en duurzaamheid

Al sinds haar oprichting in 1976 spant Thermaflex zich in om weloverwogen en verantwoorde keuzes te maken als het gaat om grondstoffen. Dit resulteert in een assortiment bestaande uit toekomst-bestendige en veilige materialen. De Cradle to Cradle®  aanpak is daarbij een belangrijke leidraad. Enkele behaalde resultaten:

  • 100% van onze grondstoffen zijn recyclebaar en niet giftig
  • Ons ‘Reclaim programma’ maximaliseert recycling en hergebruik van materialen
  • 95% van de energie die door ons in Europa ingekocht wordt, komt van duurzame bronnen
  • De Code of Cooperation overeenkomsten met onze leveranciers garanderen overeenstemming met het Thermaflex beleid en internationale standaarden op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie
  • 80% van onze producten zijn voorzien van een Life Cycle Assessments (LCA)

Momenteel is 90% van de door Thermaflex geproduceerde artikelen Cradle to Cradle® gecertificeerd. Het Flexalen 600 voorgeïsoleerde leidingsysteem heeft een Cradle to Cradle® silver certificaat en voor ThermaSmart PRO isolatie hebben we nu Cradle to Cradle® bronze weten te behalen. ThermaSmart PRO is hiermee de enige wereldwijd verkrijgbare flexibele isolatie met dit keurmerk.

Gerelateerde artikelen

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder

Energiebewust en duurzaam ondernemen? Koffiebranderij Hesselink doet het gewoon.

Praktijkverhalen

Gerrit Hesselink komt, zo zegt hij zelf, uit een echt koffiebrandersgeslacht. Hij is de vierde...

Lees verder