Hitte en droogte: voorkom stilstand door extreem weer

Klimaatbeleid

Het is weer enkele dagen recordwarm geweest. Dat zorgt voor grote alertheid in Nederland, want hitte kan flink wat problemen opleveren, ook voor bedrijven. Maar ondernemers zijn zich daar niet altijd van bewust. Daarom ontwikkelden Nationale-Nederlanden en Klimaatplein een preventiescan. Ontdek welke bedrijfsrisico’s u loopt door extreem weer en voorkom stilstand.

Nederland is de afgelopen eeuw al met 1,8 graden Celsius opgewarmd. Dat blijkt uit onderzoek het KNMI. Dit zorgt steeds vaker voor extreem weer. Denk aan de droogte van vorige zomer, de extreme neerslag het jaar ervoor en de forse hagelbuien van het jaar daarvoor. De effecten van het veranderende klimaat zijn goed zichtbaar en veroorzaken voor honderden miljoenen euro’s aan schade.

Veel schade en overlast door extreem weer

Hitte, storm, droogte, hagel en bliksem. Daar moeten bedrijven zich op voorbereiden. Het weer verandert, met grote schades aan bedrijfsgebouwen, landbouwgrond en voertuigen tot gevolg. Nationale-Nederlanden ziet ook een verschuiving in de schadecijfers.

Inzicht in weerrisico’s en praktische tips

Weet u welke bedrijfsrisico’s u loopt door extreem weer? De preventiescan brengt de mogelijke schadegevolgen van klimaatverandering in beeld, waaronder hitte en droogte. Ook geven we u praktische tips om schade te voorkomen.

Start de preventiescan

Gerelateerde artikelen

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Hoe gaan we ontgroeien om daarmee binnen sociale en ecologische grenzen te blijven?

Klimaatbeleid

Hoe ziet ontgroeien er uit in de ‘echte wereld’? Een kritiekpunt op de ontgroei-beweging is...

Lees verder