Hoe Polygon werkt aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering

Climate makeover resultaten

Polygon was in 2016 een van de winnaars van de Climate Makeover. Dit adviestraject georganiseerd door Klimaatplein en de Nederlandse Klimaatcoalitie begeleidt organisaties naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Gedurende een jaar werd Polygon gecoacht door een professional die aan de hand van het 5-stappenplan van het Klimaatplein de organisatie concrete handvatten geeft om te besparen terwijl er duurzamer wordt ondernomen.

Gezette bespaarstappen

Zo kreeg Polygon onder andere advies over energiebesparing en over de mogelijkheden om zelf energie op te wekken (of om dit groen in te kopen). En dat leidde tot enkele interessante maatregelen. Zo is een gasheater vervangen, wordt spotverwarming aangeschaft en loopdeuren in roldeuren geplaatst om de warmte beter binnen te houden. Tevens wordt LED verlichting geplaatst in de bedrijfshal en ventilatoren die de warme lucht naar beneden krijgen. Ook wordt gewerkt aan een duurzamer wagenpark en overgestapt op in Nederland opgewekte groene stroom.

Communicatie

Polygon gaat ook nog veel CO2 reductie behalen middels gedragsverandering. Om dit te kunnen bereiken worden medewerkers bewust gemaakt van gevolgen van een hoog energieverbruik en het grote belang van reductie. Zo komt er een Klimaatquiz met weetjes over klimaat. Wat kunnen medewerkers zelf doen om te besparen, wat doen ze al, welke ideeën leven er? Collega’s krijgen zelf inspraak in mogelijke maatregelen en creëren zo draagvlak voor de benodigde gedragsverandering. Ook zijn er competities gepland om per vestiging het energieverbruik en CO2-uitstoot per vierkante meter het meest te verlagen. En een competitie tussen autorijders om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te krijgen.

Climate Makeover

De Climate Makeover heeft Polygon goede inzichten en handvatten gegeven om CO2-reductie te bewerkstelligen. Dankzij de plezierige samenwerking met de professionals (FairClimateFund en Peter Wiers) hebben zij de CO2-uitstoot in kaart kunnen brengen. Op basis daarvan zijn duidelijke inzichten gekregen welke van de werkzaamheden grote invloed heeft op de CO2-uitstoot en waar zij het beste kunnen reduceren. Het is voor organisaties nog steeds mogelijk om een Climate Makeover te ondergaan. Kijk daarvoor hier > en start met besparen en vergroenen.

Gerelateerde artikelen