De isolatie calculator: Handige tool voor energiebesparing

Energiebesparing

Bouwprojecten hebben een grote overeenkomst: het draait altijd om energie. En de uitdagingen zijn helder: hogere efficiency, minder CO2 uitstoot en meer duurzaamheid in denken en doen. Dit zijn niet alleen belangrijke onderwerpen voor installateurs. Ook in de koelingsmarkt, waar voldoende en professionele isolatie van cruciaal belang is om condensatie te vermijden, wint efficiënte en betrouwbare isolatie terrein.

Een direct gevolg van elke beslissing is de vraag: welke invloed hebben verschillende isolatiediktes op efficiency en kostenbesparing? Het antwoord hierop krijgt u snel en eenvoudig via de online isolatie calculator van Thermaflex. De software is zeer doordacht. Op basis van de ingevoerde parameters, die een rol spelen bij de toepassing van leidingisolatie in verwarming en koeling toepassingen, krijgen installateurs alle relevante informatie en argumenten aangereikt. Deze zijn helder voor de klant en helpen bij het maken van de juiste keuze.

De calculatie tool van Thermaflex > is een onmisbaar hulpmiddel voor het dagelijks werk. “We begrijpen dat veel gebruikers geen ingenieur, ontwerper of specialist op het gebied van thermische energie zijn. Wij geloven dat iedereen het recht heeft op thermisch comfort. We vinden ook dat kennis over mogelijke besparingen openbaar moet zijn dat een deskundige kan gebruiken bij zijn advies “, legt Simon Delaunay, projectleider digitale strategie bij Thermaflex, uit.

Om deze dienstverlening naar de praktijk te vertalen werd de isolatie calculator ontwikkeld als een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar hulpmiddel. De besparing in koeling en verwarmingstoepassingen met Thermaflex isolatie kunnen overal en altijd zeer snel en op elk gewenst moment berekend worden.

Eenvoudig berekenen

isolatie-calculator“De isolatie calculator kan berekeningen volgens twee alternatieve normen (VDI 2055 en ISO 12241) maken: in slechts een paar klikken weet de gebruiker alles wat nodig is over het effect op de individuele energierekening.” beschrijft Simon Delaunay de tool verder. Voor verwarmingstoepassingen zijn onder andere de nominale diameter, lengte van de leiding en ook de medium- en de omgevingstemperatuur van belang. Bij koeltoepassingen is daarnaast de relatieve vochtigheid van essentieel belang om de optimale dikte van de isolatie te kunnen bepalen. Alle resultaten kunnen direct gedownload worden.

Gebruikers enthousiast

De gebruikers van de tool zijn enthousiast: “De isolatie calculator is het ideale hulpmiddel om ons dagelijks werk nog efficiënter te kunnen doen en onze klanten – tot en met de eindgebruiker – in één oogopslag te laten zien wat het rendement op de investering is van de keuze van de isolatie. Ik ben blij dat ik de calculator voor onze klanten kan gebruiken!” aldus Roberto Sánchez, sales medewerker van Refrisol in Mexico.

Naast de basisfunctionaliteit die voldoende is voor het dagelijks werk van de meeste specialisten is er nog de “professionele tool” beschikbaar. Dit biedt planners van verwarmings- en koelingtechnologie, de mogelijkheid om hun eigen berekeningen uit te voeren – onafhankelijk van bestaande normen. Daarvoor is de invoer van andere en meer variabelen noodzakelijk. Daarnaast wordt er gewerkt aan de uitbreiding van de isolatie calculator met ThermaSmart PRO Sheet (plaatisolatie) zodat in de toekomst een combinatie leidingisolatie en plaatisolatie mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder