Klimaatplein strategisch partner Carbon Pricing Leadership Coalition

Klimaatbeleid

Wij betalen nu al een flinke prijs voor de uitstoot van CO2, zonder dat we het vaak direct in de portemonnee terug zien. De kosten van CO2-uitstoot komen bij ons terug in de vorm van hogere gezondheidskosten, en economische- en milieuschade als gevolg van klimaatverandering. Hoe logisch is het om deze kosten direct neer te leggen bij de veroorzaker van die CO2-uitstoot?

Door het verbranden van fossiele brandstoffen als olie, gas en kolen worden enorme hoeveelheden broeikasgassen als CO2 in de lucht uitgestoten. Deze broeikasgassen veroorzaken allerlei negatieve gevolgen voor de gezondheid en het milieu. Daarom is het zaak om zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af te komen en een hogere prijs op CO2 gaat daar aan bijdragen.

Carbon Pricing Leadership Coalition

Door die hogere prijs op CO2 worden fossiele brandstoffen economisch gezien steeds onaantrekkelijker en dat bevordert investeringen in energie- en brandstofbesparing én het opwekken van duurzame energie en warmte. De Carbon Pricing Leadership Coalition is een internationale coalitie van organisaties die kennis en best practises delen over het beprijzen van CO2.

duurzame energie waalwijkKlimaatplein.com is ‘strategic civil society member’ van deze internationale coalitie en informeert haar partners en publiek over de redenen en mogelijkheden van een effectieve CO2-prijs. Dat doen we nu al door bijvoorbeeld een breed dossier > aan te leggen over dit onderwerp, maar ook door grote bedrijven te interesseren om partner te worden van de Carbon Pricing Leadership Coalition.

Meer informatie over de coalitie vind u op de website > Neem voor aanvullende vragen contact op met het Klimaatplein via info@klimaatplein.com

logo-cplc

Gerelateerde artikelen

Hoe ziet ons energiesysteem eruit in een postgroei samenleving?

Klimaatbeleid

Het energiesysteem in een postgroei samenleving zal sterk verschillen van het huidige systeem. We zijn...

Lees verder

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder